En ekte sommertallerken laget av det jeg hadde med i kofferten hjem fra ferien

Spekemat med godt tilbehør er sommermat. Jeg kjøper alltid med meg spekemat hjem fra Italia, Spania eller Frankrike. Jeg kjøper hele stykker som jeg får vakumpakket hos slakteren og så koser jeg meg med det når jeg kommer hjem. Jeg har investert i en skinkeskjæremaskin, og den får kjørt seg! Har du ikke skinkeskjærermaskin, kan du få slakteren til å vakumpakke mindre pakker med ferdige skiver til deg, slik at du kan åpne dem opp når du trenger dem. Dette gjør de for deg hvis du spør.

Middagen vi hadde her besto av deilige spekeskinker og pølser fra Toscana-turen vi hadde i påsken. Da besøkte vi den kjente slakteren i Greve In Chianti. Vi har hatt mange herlige kvelder her i Oslo med spekematen vi kjøpte med oss hjem. Forleng feriefølelsen med å ta med deg deilige kvalitetsprodukter hjem.

På vårt delikatessefat har vi fennikelsalami, lardo, gota og fuet fra Barcelona-turen jeg hadde med jobben etter påske. Til dette hadde vi en aldeles nydelig buffalo mozzarella med litt god olivenolje over.

Deilig landbrød passer også godt til.

Tilbehøret som du lager lett:

Potetsalat med sitron
Potetsalat med sitron

Kok norske nypoteter på medium varme i en time. Da får du en deilig og myk konsistens. Skjær potetene i store biter. Tilsett en raus klatt meierismør på potetene og la dette smelte ned i potetene. Dryss flaksalt over og skvis saften av en sitron over. Hell litt god olivenolje over og tilsett nykokte bønner. Bland forsiktig.

Enkel tomatsalat
Enkel tomatsalat

Enkel tomatsalat:

Skjær små, deilige grentomater i fire båter. Grovhakk masse frisk basilikum og bland forsiktig sammen tomatene. Lag en enkel vinaigrette med 1 ts dijonsennep, 4 ss sitronsaft, 8 ss god olivenolje og et dryss salt. Bland godt og ha over tomatsalaten.

Sommertallerken med ferie-delikatesser.
Sommertallerken med ferie-delikatesser.
Forrige

Londons beste frokoststed

Drink på pinne

Neste

Legg igjen en kommentar