En artig liten middelhavspizza uten ost

Jeg kan ikke spise noen form for melkeprodukt en 6-måneders tid. Det er tøft, men det skal nok gå. Pizza-abstinensene kommer og går, men det er da bare å lage pizza uten ost. Ikke noe problem! Soya-erstatning er ikke et alternativ for meg. Kan du spise ost, vil jeg anbefale deg å bruke en klump ekte mozzarella på pizzaen. Nyte den! Det skal jeg gjøre om 4 måneder også.

 

Slik lager du min middelhavspizza:

Bunnen lages med halvdelen hvetemel og halvdelen durumhvete. 1/2 ts salt, 1/4 ts sukker, litt tørrgjær (1/2 pose), 2 ss olivenolje og 2 dl vann. Ha det våte i først og tilsett mel litt av gangen. La deigen heve 30 minutter. Deigen kjevles syltynn.

Slik lager du fersk tomatsaus:

Blend 10 cherrytomater til en tynn masse. Sil dette i en finmasket sil til all væsken er borte og du står igjen med en deilig tykk tomatmasse. Den smører du på pizzabunnen. Dryss over tørket oregano, salt og pepper. Skjær et par sjalottløk i tynne skiver og dryss over pizzaen.

tomatausen siles i en finmasket sil
tomatausen siles i en finmasket sil

Jeg liker å bruke aubergin på en slik pizza. Skjær miniaubergin, eller vanlig aubergin i skiver. Salt overflatene og la de ligge å trekke ut vann i 15 minutter. Gjør det samme på den andre siden. Tørk av salt og væsken som kommer ut.  Varm en panne med litt olje og stek auberginskivene i oljen til de er møre. Da vil du se at skivene synker litt sammen. Legg dem på pizzaen sammen noen gode oliven og stek på så høy varme du klarer i ovnen din til pizzaen er fin og sprø. Dryss over litt hakket bladpersille på toppen. Middelhavssommer!

IMG_8702

Forrige

Prøvd polenta?

kyllingconfit

Neste

Legg igjen en kommentar