kyllingconfit

Det er virkelig ikke noe problem å lage confit selv. Du trenger bare ande- eller kyllinglår, ande- eller kyllingfett (i store mengder), urter og god tid. Kjøttet kokes noen timer i fett og blir så mørt at det faller av beinet. Og med noen minutter under grillen har du en fantastisk middag. Kjøtt som gjennomgår denne teknikken blir syltet og kan lagres i kokefettet lenge. Jeg elsker sånn kjøtt. Jeg har til og med gjort dette med svineribbe. Det, mine damer og herrer, smakte helt nydelig.
Men over til kyllingconfit. Og det vil kanskje komme som et sjokk for dere, etter denne lange introduksjonen om hvordan man lager confit, at jeg har kjøpt en fiks ferdig confit fra Stange. Som sagt, det tar tid å lage en confit selv (selv om det er forferdelig mye billigere å gjøre det selv).
Kjøper du en pakke kyllingconfit ligger det masse godsaker i posen sammen med kyllinglårene. Dette må du ikke kaste. Det er en blanding av kraft (den geléaktige substansen) og kyllingfett. Jeg brukte dette til å koke/steke potetskiver i. Det ligger masse smak av urter og kylling i kraften og fettet og potetene tok til seg masse herlig smak.

Slik lager du en kyllingconfit med poteter:
Klipp opp posen med kyllinglår. Hell fett og kraft over i en ildfast form. Skrap av kyllinglårene slik at du får med deg alt.

Skjær en drøss poteter med skall i 2 cm skiver. Legg dem i lettsaltet vann 10 minutter og sil av vannet. Så har du dem over i den ildfaste formen sammen kraften og fettet. Legg kyllinglårene på toppen og sett i en forvarmet ovn på 200 g.
Etter ca 20 minutter skrur du på grillen slik at kyllinglårene blir sprø. Ta ut fomen og legg kyllinglårene over på en fjøl med litt kjøkkenpapir. Det er fint å få silt av overflødig fett før servering.
Potetene ligger nå badet i kraft og fett. Dette kan virke litt frastøtende, men stol på meg! Smaken er himmelsk. Fisk opp potetskivene med en fiskespade eller et annet kjøkkenredskap med huller i.

Potetskivene er perfekte og myke og kyllinglåret er sprøtt og herlig. Vil du ha noe grønt til, kan jeg anbefale asparges med vinaigrette

Syren fra vinaigretten er akkurat det du trenger til denne retten.

Forrige

En artig liten middelhavspizza uten ost

grønnsaksmasala til hvit fisk

Neste

Legg igjen en kommentar