frokost

Det er forskjell på egg

april 17, 2011

Påsken er snart over oss. Det er tiden da vi spiser masse egg. Men egg er ikke egg. Jeg er superkresen på hvilke egg jeg velger. Det er forskjell på både størrelse og smak.
Vil du ha et bløtkokt egg i størrelsen L må du koke egget i kokt vann i 6 minutter og 45 sekunder.

S (small) 45-53 g
M (medium) 53-63 g
L (large) 63-73 g
XL (ekstra large) 73-78 g

Mine favorittegg er fra Toten eggpakkeri. De har dyp gul plomme og smaken er frisk og rund. Dessuten er eggene fra frittgående høner.

Vi er heldige som bor i et land der salmonella ikke er et problem. Jeg elsker rå eggeplomme på en røkelaksskive eller i en grønn salat (ja, faktisk).

Slik koker du det perfekte egget!
http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/

Dette er mine favorittegg

Dette er mine favorittegg

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar [kjøkkentjeneste] april 17, 2011 at 1:53 pm

    Jeg er så enig i at det er forskjell på egg! Selv har jeg høner i hagen, og synes eggene derfra er de aller beste. Mulig eggene fra Toten er gode, men jeg pleier selv å velge økologiske egg når jeg trenger flere enn de jeg produserer i egen hage, siden frittgående høner ikke har det helt optimalt. (Dersom man er opptatt av slike ting, da – det er det selvsagt ikke alle som er – hvilket selvsagt er helt ok. 🙂 )

  • Svar Helle Øder Valebrokk april 17, 2011 at 3:21 pm

    Du har helt rett. Ingenting slår egne høner:) så du er superheldig. Men for en stakkar som bor midt i byen velger jeg meg disse pga smaken. Totenegg har også økologiske egg, men disse er litt vanskeligere å få tak i.God påske!

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: