Fisk i folie

Jeg må skryte litt av den nyoppussede Ica-butikken på Frogner atrium. Fredag hadde de et fantastisk utvalg av fisk. Pigghå, dorade, skorpionfisk, havabbor, tunfisk, flyvefisk og red snapper. Dette i tillegg til alle andre vanlige fisketyper. Utvalget av fisk og kvaliteten er nå på høyden med de andre fiskebutikkene på Frogner, som Fjelberg og Mares.

Jeg digger å tilberede hel fisk. Her er mine tips til en vellykket fiskemiddag.Jeg brukte havabbor. En fisk per pers.Vask og tørk fisken. Legg den på et dobbelt stykke folie. Smør folien med litt olivenolje. I buken på fisken legger du sitronskiver og dill eller fennikel.

Salt og pepre. Hell over noen dråper olivenolje. Pakk sammen folien slik at ikke væske renner ut. Legg på en rist eller i en bambusdamper ( se bloggen min, saken om sunn damp) i en gryte med litt vann. Damp fisken under lokk i en hslvtimes tid. Sjekk med å føre en tynn kniv ved beinet på fisken. Du kan også bake fisken i ovnen på samme måte. Ikke noe problem.

Fennikel og kapers:
På et stykke folie legger du en neve kapers (bruk gjerne salte kapers som du kan lese om på bloggen min under tittelen salte kapers)sammen en fennikel som du skjærer så tynt du kan. Litt sitronsaft, salt, pepper og evt. litt frisk timian. Pakk sammen til en tett pakke og damp det sammen fisken. Alt blir ferdig til samme tid.

Når fisken er ferdig tar du opp folien og renser fisken til fine skinn- og beinfrie stykker. Server sammen med fenikkel og kapers, sitronbåt og f.eks stekte poteter med timian.

Godt med agurksalat ved siden av.

Forrige

Det er forskjell på egg

Grillkrydder

Neste

Legg igjen en kommentar