De seks finalistene er plukket ut i verdens største bartenderkonkurranse

Det var stor spenning i luften da de seks finalistene i World Class 2015 skulle annonseres. Alle de 54 deltakerene hadde vært igjennom 5 krevende oppgaver den siste uken.

 

Karl-Marin fra Sverige og Norges kandidat, Jørgen Dons i et avslappet møte før Karl-Martin skal i "Against the Clock"-utfordringen. Karl-Marin fra Sverige og Norges kandidat, Jørgen Dons i et avslappet møte før Karl-Martin skal i «Against the Clock»-utfordringen.

«Against the clock»: Her skal deltakerene lage minimum 5 drinker på 10 minutter servert til 5 dommere.

Karl-Martin med et forsøk på å lage 10 cocktails på 10 minutter. Han klarte 9.

Karl-Martin med et forsøk på å lage 10 cocktails på 10 minutter. Han klarte 9. Den japanske finalisten gjør seg klar til "Against the Clock"

Den japanske finalisten gjør seg klar til «Against the Clock»

«Around the world»: To drinker som, på hver sin side, hyller vertskapslandet Sør-Afrika og hjemlandet deres. Presentert med en god historie.

Kandidaten fra Colombia i oppgaven "Around The World".

Kandidaten fra Colombia i oppgaven «Around The World».

«Night and day»: Drinker til dagtid og kveldstid der det må brukes Tanqueray 10 (gin). Drinkene må ha et smammenhengende tema.

 

Jørgens "dagdrink". Dommeren vurderer. Jørgens «dagdrink». Dommeren vurderer.

 

Nattdrinken nytes. Nattdrinken nytes. Jørgens kreative "nattdrink" Jørgens kreative «nattdrink» Mange som går i dekoren og antrekket i "NIght and Day"-utfordringen. Mange som går opp i dekoren og antrekket i «NIght and Day»-utfordringen. Mange som går i dekoren og antrekket i "NIght and Day"-utfordringen. Ubåtkapteinen og hans drinker…

«Street Food Jam»: Bartenderne får velge 2 retter av 6 som de skal lage to drinker til. De skal bruke Ron Zacapa og Kettle One vodka når de mikser drinkene. Råvarene til drinkene finner de i kjøkkenskapet, og her er det viktig å tenke på at det skal passe til mat som kanskje er sterkt krydret eller er syrlig.

Ted fra Danmark får smake på 6 ulike, lokale retter fra Sør-Afrika, og må så velge to han vil lage cocktails til. Ted fra Danmark får smake på 6 ulike, lokale retter fra Sør-Afrika, og må så velge to han vil lage cocktails til. Agurk, lime og mynte til blekksprutsalaten. Agurk, lime og mynte til blekksprutsalaten. Ted serverer også e varm cocktail med bl.a ingefær i. Ted serverer også en varm cocktail med bl.a ingefær i. Dommerene smaker på maten og drinkene for å se om det er match.

 

Retro, disco, future: Drinker laget med retroperspektiv, discotema og i fremtidsperspektiv. Kanskje den aller mest kreative og morsomme konkurransen å se på for publikum.

Dommerpanelet og Jørgen klar for "Retro, Disco, Future." Dommerpanelet og Jørgen klar for «Retro, Disco, Future.» Jørgens fantastiske popcorn-drink (Retro) med popcorn-sirup, bourbon og bitter. Jørgens fantastiske popcorn-drink (Retro) med popcorn-sirup, bourbon og bitter. Jørgens Disco-drink med perlemorsglitter, sitrus, champagne og tequila. Jørgens Disco-drink med perlemorsglitter, sitrus, champagne og tequila.

DSCF3101

Future: Drink med gin, Angelicarot, kamomille, løvetann, lakrisrot, sitronskall, rosmarin.

Disco-drink-dommeren. Legendariske Gaz Regan.
Disco-drink-dommeren. Legendariske Gaz Regan.

DSCF3108 Skal ikke stå på dekoren, nei. Kandidaten fra Polen kjører stil i Retro, Disco, Future. Kandidaten fra Polen kjører stil i Retro, Disco, Future.

Onsdag kveld var altså finalistene klare, og ingen av de nordiske kandidatene nådde dessverre opp blant de 6 finalistene. Men ryktene sier at de kom høyt opp på listen.

Dette er finalistene:

Japan: Michito Kaneko

Israel: Ariel Leizgold

Tjekkia: Vitezlav Cirok

Hellas: Emmanouil Lykiardopoulos

Storbritannia: Alistair Reynolds

Australia: Jack Skotti

L1170358Finalistene har nå 24 timer på seg til å lage en pop-up-bar med alt som skal til. Dette er finaleoppgaven.

 

Forrige

En ekte blings

Hiv deg på fermenteringstrenden!

Neste

Legg igjen en kommentar