Cannelloni – fylte pastarør

img_8033
Kjøttfylte cannellonier klare for ovnen.
Italiensk mat er best i verden. Det er min mening. Solid og ujålete mat som oser av gode råvarer. All form for god pasta, en syntynn pizza, et stykke grillet kjøtt eller kjøtt med en skvis sitronsaft over. Selv om maten er enkel er den laget med kjærlighet. Ikke all italiensk mat her til lands er laget med kjærlighet eller gode råvarere. Jeg har smakt noen veikrovarianter av bl.a lasagne… Jeg sier ikke mer.
Jeg må innrømme at det er litt jobb å lage denne retten, men herre min hatt så godt det er! Cannelloni er pastarør som du fyller med f.eks kjøttsaus og legger et lag med ostesaus på toppen, for så å steke i ovnen. Spinat- og ricottafyll er også en klassiker.
Min cannelloni ble laget med en deilig innkokt kjøttsaus. Slik gikk jeg fram:

Jeg valgte 400 g karbonadedeig fra kvalitetsleverandøren Brødrene Ringstad.
1 gulrot skåret i små terninger
1/2 chili, finhakket
1/2 snackpaprika, finhakket
1/2 stor løk, finhakket
En neve cherrytomater, delt i to
1 glass (400 g) tomatsaus laget av solmodne, italienske tomater (innholder kun tomater)
5 ss hakket bladpersille
1 glass rødvin
2 ss Tomatpuré
1 pakke cannellonipasta (jeg brukte en type som ikke skal forkokes. dermed er det lettere å fylle rørerene)
evt grovhakkete sorte oliven

Løk, hvitløk, gulrot, chili og paprika surres i olivenolje og litt salt i 10-15 minutter til løken er blank og nesten gjennomsiktig. Stek karbonadedeigen i en panne og tilsett i løkgryten. Mål opp 2 ss tomatpuré og bland i gryten. Slå over 1 glass rødvin og la alkoholen dampe av. Så tilsetter du en flaske tomater og etterpå fyller flasken med vann og heller den i gryten. Tilsett litt pepper og halve tomater. Jeg tilsatte også en neve grovhakkete sorte oliven, men det kan du velge selv om du vil ha i retten eller ikke.
Tilsett finhakket persille og sett gryten på medium varme i min. 1 time. Rør av og til. Smak til om det trengs mer krydder.

 

 

Så fyller du cannelloniformene med kjøttsausen og legger dem forsiktig i en smurt form. Blir det litt kjøttsaus igjen kan du bare hele det over rørene.

Lag en bechamelsaus:
I en gryte smelter du 100 g smør. Tilsett 6 ss mel og rør rundt. Spe med lettmelk til du har fått ut evt klumper. Varm opp og se sausen tykne lett. Så tilsetter du ca 100 g revet ost. Jeg brukte en blanding av parmesan og norvegia, for det var det jeg hadde i huset. Mett sausen med osten til den er fin og tykk. Riv 1/4 ts muskattnøtt og tilsett sammen med litt salt og pepper. Tilsett gjerne revet skall av 1/2 sitron. Det gir en frisk og herlig smak til retten. Hakket bladpersille er både dekorativt og gir god smak. Tilsett et par spiseskjeer.

Hell over pastarørene.

 
Stek i ovnen i 40 minutter på 180 grader. Jeg hadde nok litt høy varme på slik at overflaten ble litt mørk. Det gjorde jo ikke noe, men det ble kanskje ikke så pent på bilde.


Cannelloni med kjøttfyll servert med en spinatsalat med agurk. Enkelt og greit.

 

Forrige

Tante Toves fiskefrikadeller

Vit hvordan dyrene har hatt det mens de levde

Neste

Legg igjen en kommentar