Barske blingser

(Reklamesamarbeid King Oscar x HellesKitchen)

Det finnes fremdeles de som er skeptiske til sardiner. Det hadde jeg sluttet med hvis jeg var deg. Sardiner er godt, sunt og enkelt å bruke. I dette blogginnlegget har jeg laget tre deilige blingser med sardiner. Og jeg har laget kombinasjoner av topping som passer så bra til den delikate fisken du finner på boks fra King Oscar. Enkelt å finne i alle matbutikker.

King Oscar «Classic» sardiner

Jeg har laget tre stykker med toppinger som jeg synes kler sardinene og gjør opplevelsen spennende og smaksrik. Blings 1 har fetaost som base og så har jeg laget en miks av ristede pinjekjerner, sultaner (lyse og store rosiner) i en blanding av eddik og olivenolje. Den perfekte salt-søtt-syrlig-kombinasjonen. Sardinene gir den deilige fete og fyldige smaken i tillegg. Oppskriften får du lengre ned i saken.

Blings nummer to er erter og sardin. Jeg lager en deilig smash av søte erter og syrlig sitron med et dryss aleppopepper på toppen av sardinene for litt hete. Ertesmash er et godt alternativ til avokado som jeg personlig bruker lite pga etiske årsaker. Erter er også straks i sesong og de frosne du finner i butikken er alltid perfekt å bruke også. Oppskriften får du lengre ned i saken.

Siste blings er en snedig én. Jeg har laget min egen ricottaost og det gjør du også enkelt på en liten halvtime. I tillegg til ricottaen har jeg laget noen sur-søte tomater som passer perfekt til både osten og fisken. Også denne oppskriften får du straks.

Blings er en skive brød eller et smørrebrød. Det kan være så fancy eller enkelt som man vil. Jeg liker å bruke et godt surdeigsbrød eller en god kvalitetsbaguett som jeg skjærer skrått. Det er en fin måte å spise opp brød på for blingsene får nytt liv når du rister dem i brødristeren eller i panne eller ovn.

Blings med fetaost, pinjekjerner og sultaner

Ristet brød etter ønske
Sardiner fra King Oscar
fetaost
1 neve pinjekjerner
1 neve sultaner
2 ss olivenolje
1 ss eplecidereddik eller vanlig blank eddik
flaksalt
Slik gjør du:
Rist pinjekjernene i panne til de er gylne. Her må du passe godt på for de blir veldig fort for mørke. Tilsett olje, eddik og sultaner og surr noen minutter til sultanene blir litt mykere. Smak til om du må koke ut eddiken litt til men de skal ha en god syre. Krydre lett med flaksalt. Ha op blingsen med fetaost og sardiner.

Blings med ertesmash

Ristet brød etter ønske
Sardiner fra King Oscar
selskapserter eller ferske erter
flaksalt
god olivenolje
sitron
aleppopepper eller chiliflakes

Kok selskapserter eller nye erter i lettsaltet vann til de akkurat er møre. Hell av vannet og mos med en gaffel, blender eller hva du måtte ønske. Du bestemmer selv konsistensen. Jeg liker dem grovmost. Smak til med nok sitronsaft, litt god olivenolje, flaksalt og revet sitronskall.

Legg ertesmash på blingsen med sardiner på toppen. Krydre med et dryss aleppopepper eller chiliflakes.

Blings med hjemmelaget ricotta og sur-søte tomater

Ristet brød etter ønske
Sardiner fra King Oscar
0,5 liter melk
1 sitron + noen dråper ekstra
2 ss god olivenolje
1 gren små cherrytomater (ca 16 små tomater)
2 ss sukker
2 ss hvit eddik eller eplecidereddik
flaksalt
basilikumblader

Slik gjør du:
Start med å lage ricottaosten. Hell en halvliter melk i en gryte. Press saften av en sitron. Bland og varm til akkurat 37 grader. Rør i gryten og du vil se at ostemassen skiller seg fra mysen. Sil av væsken og ost i et klede eller en finmasket sil. La osten ligge i klede eller silen i en halvtimes tid slik at mest mulig væske renner av. Dryss litt flaksalt over press ut væsken forsiktig. Nå har du laget ost. Du får ca 1,5 dl ost.

Del tomatene i to. Ha olivenolje i en gryte sammen med tomatene. Surr et par minutter før du tilsetter sukker og eddik. La surre ca 10 min. Smak til med salt.

Legg ricotta på skiven. Ha noen dråper god olivenolje over. Legg så tomater på før du topper med sardiner og basilikumblader.

Fikk du med deg de andre innleggene jeg har hatt om hermetikkfisk her på bloggen? Sjekk ut disse:

Tunfisk på tre måter
Fem herlige rører
Få hermetikken på bordet!
Den perfekte helgefrokosten

Forrige

Mandel- og appelsinkake

Rougaille saucisse

Neste

Legg igjen en kommentar