Bacalao med kolje – Indian Style

Bacalao skal helst lages med klippfisk. Jeg har laget mange herlige varianter med torsk og klippfisk, men jeg fikk lyst å leke litt med de indiske smakene. Kolje er en fast og fin fisk å bruke i ovnsretter. Er dette en bacalao? Vel, kanskje ikke, men det er en skikkelig god fiskerett, i alle fall.

bacalao_indianstyle

Slik lager du min indiskinspirerte bacalaorett for 3-4 personer:

i en morter støter du:

1/2 ts chilipulver (hvis du vil ha det litt hot)

1/2 ts malt spisskummin

1/2 ts malt muskatplomme

1/2 ts malt gurkemeie

1/2 ts malt muskattnøtt

1/2 ts malt kanel

1/4 ts malt nellik

1/2 ts kvernet sort pepper

1 ts salt

1 rød chili, frø fjernet og skåret fint.

4 cm ingefær, skrellet og skåret i biter

3 fedd fersk hvitløk.

Støt til en paste. Bruk morter eller blender.

I en panne varmer du 4 ss nøytral olje eller ghee (klaret smør). Skjær en løk i tynne skiver og mykne løkringene i pannen noen minutter. Så tilsetter du krydderpasten og lar dette surre noen minutter på medium varme. Tilsett 1 boks tomater (jeg bruker gjerne cherrytomater på boks eller friske) og bland godt. Så tilsetter du en liten boks kokosmelk (160 ml). Bland og la dette småkoke i noen minutter.

Skrell en søtpotet og 4-5 poteter. Skjær dem i 1,5 cm skiver og forkok dem møre i saltet vann. Renn av vannet og legg dem i en smurt ildfat form. Hell sausen over og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutt. Så legger du koljefiletstykker på toppen og setter formen tilbake i ovnen i ca 10 minutter. Sjekk at fisken er ferdig, strø over masse hakket koriander, mynte og revet sitrnskall og server med en gang.

Vil du prøve noen andre bacalaoretter som jeg har laget?
Juksebacalao

Bacalao

Forrige

Tunfisksalat til hverdag og fest

Sommerdrinker med og uten alkohol

Neste

Legg igjen en kommentar