And med rødvinssmør og en herlig bakt grønnsaksform

I dag har mannen min bursdag og da har han valgt favoritten sin til middag: Andebryst. Det blir en litt annen versjon enn denne i kveld, men denne kan du lage i dag hvis du vil!

Før i tiden hamstret jeg frosne andebryst fra taxfreen i Køben, for da kunne man ikke få ferske andebryst i butikken i Norge, og dessuten var de frosne vi fikk utrolig dyre. Nå får du kjøpt ferske og aldeles nydelige andebryst (og andelår, som også er utrolig godt) i helt vanlige matbutikker.

Steking av andebryst er enkelt. Du ruter fettet og salter og peprer godt på begge sider. Så steker du brystene med fettsiden ned i en tørr, men varm panne. Skru ned litt og stek i 3-4 minutter. Snu brystet og stek i 3-4 minutter. Ha over i en ildfast form og ha fettsiden opp. Stek så på 220 grader i ovnen (forvarmet ovn)  i ca 7-8 minutter. Kommer an på størrelsen. Kjenn med fingrene på sidene av kjøttet og avgjør om du synes det er ferdig. And skal ikke ihjelstekes. La så kjøttet få hvile seg ca 10 minutter før du skjærer det i tynne skiver.

Jeg serverer dette andebrystet med et hjemmelaget rødvinssmør som smelter over det varme andekjøttet og danner en superlekker saus.

Rødvinssmør. Perfekt til and eller oksekjøtt.

Slik lager du rødvinssmør:

Finhakk 2 sjalottløk og ha dem i en gryte tilsatt 2 dl rødvin, litt salt og sort pepper.

Kok inn til du har ca 2 ss væske igjen. Sil av og kjøl ned. Bland dette med 100 g romtemperert smør og legg  i fryseren. Jeg fikk ikke samlet smøret, sikkert pga all syren i vinen, men det gjør ikke noe. Det ble en herlig rødvinssnø som jeg hadde på toppen av andebrystskivene.

Grønnsaksform klar til ovnen.

Grønnsaksformen lager du enkelt ved å skjøre tynne, tynne skiver (gjerne med en mandolin) av aubergin, squash, tomater og poteter. Legg lagvis og tilslutt drysser du brødkrummer over (gjerne panko) og heller over 2 dl fløte tilsatt salt, pepper og 1 fedd knust hvitløk. Litt revet parmesan på toppen og så i ovnen på 180 grader i ca 1 time.

Så lekkert. Så godt!

Forrige

Spis hjemme hos fremmede mennesker når du er på ferie

Barcelonas best bevarte hemmelighet?

Neste

Legg igjen en kommentar