And med aprikos og jordskokk

| |

And er noe av det beste jeg vet. Det er bare få år siden vi ikke kunne kjøpe fersk and i norske butikker. Vi måtte ta til takke med fransk and fra frysedisken. Nå får man kjøpt fersk and i de fleste velutstyrte matbutikker. det er jeg superglad for.

Kombinasjonen av and og aprikos er helt nydelig. Jeg har kokt aprikosene med sukker, vaniljestang, sitron og ingefær.

Du trenger 4-5 aprikoser per pers. Del dem i to og ha dem i en gryte med 1 dl vann, 4 ss sukker, 1/2 vaniljestang (som du har delt på langs), 1 ss grovhakket ingefær og en liten stimmel sitronskall. Tilsett 2 ss hvitvinseddik og kok opp. La aprikosene trekke på medium varme til de er møre. Legg halvparten til side og ha resten over i en blender sammen litt av væsken (eller bruk stavmikser) og kjør til en fin saus.

Kalamataoliven, hvitløk og bladpersille
Kalamataoliven, hvitløk og bladpersille
Klar for ovnen
Klar for ovnen

Jordskokk-og potetform med oliven og persille:

Skrell jordskokker og noen poteter. Skjær i tynne skiver og forkok i saltet vann til de er møre.

Legg i en ildfast form og hell over en blanding av 10 kalamata-oliven, en liten neve bladpersilleblader, 1 fedd hvitløk (finhakket), litt salt og 6 ss god olivenolje. Sett i en forvarmet ovn på 220 grader og stek til de er myke.

 

Anden steker du slik:

Vask og tørk andebryst. Ryt skinnet med en skarp kniv. Skjær ikke ned i kjøttet. Salt og pepre godt. Legg skinnsiden ned i en varm panne. Overflødig fett fra pannen tar du tilside og bruker til å steke poteter eller sopp i. Nydelig!

Stek andebrystene på begge sider til du får en fin stekeskorpe. Ha brystene over i en ildfast form og stek til du har oppnådd riktig steketemperatur. La anden hvile godt før du skjærer den opp i delikate, tynne skiver.

Server med aprikoser, aprikossaus, jordskokkform og litt flaksalt på toppen.

Jeg lover deg, dette er en fantastisk rett!

And med aprikoser
And med aprikoser
1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar