And med aprikos og jordskokk

And er noe av det beste jeg vet. Det er bare få år siden vi ikke kunne kjøpe fersk and i norske butikker. Vi måtte ta til takke med fransk and fra frysedisken. Nå får man kjøpt fersk and i de fleste velutstyrte matbutikker. det er jeg superglad for.

Kombinasjonen av and og aprikos er helt nydelig. Jeg har kokt aprikosene med sukker, vaniljestang, sitron og ingefær.

Du trenger 4-5 aprikoser per pers. Del dem i to og ha dem i en gryte med 1 dl vann, 4 ss sukker, 1/2 vaniljestang (som du har delt på langs), 1 ss grovhakket ingefær og en liten stimmel sitronskall. Tilsett 2 ss hvitvinseddik og kok opp. La aprikosene trekke på medium varme til de er møre. Legg halvparten til side og ha resten over i en blender sammen litt av væsken (eller bruk stavmikser) og kjør til en fin saus.

Kalamataoliven, hvitløk og bladpersille
Kalamataoliven, hvitløk og bladpersille
Klar for ovnen
Klar for ovnen

Jordskokk-og potetform med oliven og persille:

Skrell jordskokker og noen poteter. Skjær i tynne skiver og forkok i saltet vann til de er møre.

Legg i en ildfast form og hell over en blanding av 10 kalamata-oliven, en liten neve bladpersilleblader, 1 fedd hvitløk (finhakket), litt salt og 6 ss god olivenolje. Sett i en forvarmet ovn på 220 grader og stek til de er myke.

 

Anden steker du slik:

Vask og tørk andebryst. Ryt skinnet med en skarp kniv. Skjær ikke ned i kjøttet. Salt og pepre godt. Legg skinnsiden ned i en varm panne. Overflødig fett fra pannen tar du tilside og bruker til å steke poteter eller sopp i. Nydelig!

Stek andebrystene på begge sider til du får en fin stekeskorpe. Ha brystene over i en ildfast form og stek til du har oppnådd riktig steketemperatur. La anden hvile godt før du skjærer den opp i delikate, tynne skiver.

Server med aprikoser, aprikossaus, jordskokkform og litt flaksalt på toppen.

Jeg lover deg, dette er en fantastisk rett!

And med aprikoser
And med aprikoser
Forrige

Moderne vietnamesisk og en djevelsk god cocktail

Sommermaten lager du på grillen

Neste

Legg igjen en kommentar