Ananas- og chilichutney

Jeg har vært mange ganger på den eksotiske øya Mauritius og mange andre øyer i det Indiske hav. Der er ananas en fellesnevner og brukes ofte i både salte og søte retter.

Ananasen vi får i butikken her i Norge er ikke søt nok, men den inneholder mye sukker, så hvis den grilles, kommer sukkeret frem og frukten blir karamelisert, og har da en dypere smak. Du trenger ikke grille den på grillen – en grillpanne holder.

Ananas- og chilichutney er et fantastisk tilbehør til fisk og kjøttretter. Gjerne grillet sommermat som kylling, svin eller hvit fisk. Prøv den også til grillede sjøkreps eller kongekrabbe.

Slik lager du min ananas- og chilichutney:

Skjær skallet av 1/2 ananas. Fjern den trevlete «trestammen» i midten. Skjær frukten i tykke halvmåner og legg dem på grillen/grillpannen. Skjær en rød chili i to på langs og legg dem i pannen også. Så griller du lenge. Frukten skal bli mykere og hinnen skal være karamelisert og det skal dufte godt. Ta frukten av pannen og skjær dem i store biter. Kjør chili (med eller uten kjerner) og ananas i en blender. Ikke kjør det til mos, men la det være litt konsistens.

L1140459

Ha dette over i en sil og fjern litt av væsken. Nå har du chutneyen over i en skål og blander inn revet skall av 1/2 lime og saften av 1/2 lime. La gjerne chutneyen stå i kjøleskapet et par timer før servering slik at smaken får samlet seg litt.

Nå har du ferdig chutney som holder seg noen dager i kjøleskapet.

Forrige

Mitt eget fenalår

Villmarksmiddag og bjørner til frokost

Neste

4 kommentarer om “Ananas- og chilichutney”

 1. Hei,

  Og takk for fin blogg – som jeg får mye inspirasjon fra. Har blant annet laget Dauben din mange ganger, nydelig 🙂

  Vi skal til Mauritius om noen uker. Har du noen tips om restauranter/mat vi må få med oss? Eller andre ting? Skal bo en uke i nord, så i nærheten av Port Louis og så siste uken i Flic en Flac, men tenker å reise litt rundt.

  På forhånd tusen takk :

  Svar
 2. Hei på deg og takk for hyggelig melding! Heldiggris! Jeg ha rvært på Mauritius 5 ganger, og det blir ikke den siste! Jeg har laget noen få innlegg fra Maurtius: https://helleskitchen.org/category/reiser/mauritius/
  Men jeg vil anbefale deg å sjeke ut Beach House i Grand Baie. Bra mat og et sted hvor de har god europeisk vin. Du kan ende opp med å bli litt lei av halvdårlig sør-afrikansk vin… Spis Dahl Puri og samosaer fra foodtrucks, især fra stranden i Peyebere. Der kan du også spise dypvannsøsters på stranda. Katamarantur til Gabrielle-øyene, hesteveddeløp i Port Louise (kun på denne årstiden). Kjøp 1.klasses-billetter og nyt streetfood og øl og kanskje vinn en slant. Ikke kjøp krydder på markedet i Port Louis, men heller på supermarkedene (mye ferskere) eller på det mer autentiske markedet i Flac (Østkysten). Prut til du blir flau, for de plusser på prisene så det holder. Drikk Phoenix-øl og drikk krydder-rom og generelt bare ha det fint! Ah! Så misunnelig! Kan jeg bli med?:)

  Svar
 3. Klart du kan bli med!! 🙂 Tusen takk for helt nydelige tips, de skal sjekkes ut alle sammen. Nå gleder jeg meg enda mer! God helg!!

  Svar

Legg igjen en kommentar