Verdens beste viner midt i Hizbollah-land

Det er skikkelig rart, men helt sant. Utenfor Beirut, nærmere bestemt i Bekaadalen poduseres noen av verdens beste viner. Og det er det ikke bare jeg som slenger ut av meg. Det er fakta. I denne sterkt muslimske delen av Libanon dyrkes druene som blir til ettertraktede viner. Kjølige vintre og varme somre er oppskriften. Og noen vil påstå at man kan smake et hint av hasj i vinene og som gir dem en egen karakter som stammer fra de mange hasjplantasjene rundt omkring . Mulig det:-)

Vingårdene som Kefreya, Ksara og verdenskjente Chateau Musar ligger side om side med Hizbollah-suvernirsjapper og olivenlunder. Det er absolutt helt surrealistisk å være et slikt sted. Vi var der i fjor før det verste var i gang i Syria. Dette området ligger ikke langt fra den syriske grensen, så det anbefales å holde seg unna Bekaadalen i skrivende stund.
Nedenfor vil du kunne se en liten bildespesial fra vårt besøk hos vingården Ksara. Jeg vil anbefale deg å gå inn på Vinmonopolets sider og sjekke ut utvalget på libanesiske viner. Det er fantastiske viner, rett og slett. Og hvis noen vinimportører leser dette, vil jeg tipse om chardonnayen til Kefreya. Makan til vin! Få den til Norge.

Forrige

Fredag kveld i Mathallen

Frokost – det viktigste måltidet

Neste

Legg igjen en kommentar