tunfisk

Tunfiskbiff med nektarin og sitrussaus

februar 28, 2013

Det går heldigvis mot vår og jeg lengter etter lettere mat. Noe av det beste jeg får er fersk tunfisk. Det er gourmetmat. Dessverre er det dyrt, men det er ikke store stykket du trenger for å lage en skjønn middag.

Retten jeg lagde var: Lettstekt tunfisk med sitrussaus, ris med mandler og koriander, lettstekte grønnsaker og nektarin.

Du trenger koriander, paprika, chili, ingefær, nektarin, sukkererter, hvitløk, lime og appelsin. Sitronen ville bli med på bildet, og da fikk den lov til det. Men den skal ikke med i retten.

Lag sitrussausen: Riv skall av 1/2 lime og 1/2 appelsin. Press saften av 1 appelsin og 1 lime. Riv 2 fedd fersk hvitløk og 4 cm ingefær (3 ss). Finhakk en halv chili. Den kan godt være litt sterk. Ha dette over i en gryte og tilsett 1 ss sukker, 1 ts sesamolje og 1 ts lys soyasaus. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Sausen er ferdig. Smak til om du trenger litt mer sødme.

Sitrussaus

 

Tunfiskstykket saltes og pepres og rulles i sesamfrø. Stek I varm panne med litt olje til du har en fin stekt skorpe. Fisken skal være rå inn i, så du må ikke steke lenge. Skjær fisken i skiver.

 

Sukkererter og paprika wokes lett i en panne med litt olje og et saltdryss. Konsistensen skal være sprø.

 

Mandelflak ristes lett i en panne med 1 ts olje. Et lite satdryss på toppen.

 

Bland mandler og friske korianderblader i risen.  Server sammen fisken, nektariener skåret i skiver, grønsaker og sitrussaus.

 

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Anonym mars 13, 2014 at 12:10 pm

  Så kjempe deiligt ut… 😀 Hvor får du tak i tunfiskfileter? Syns det smaker så godt men vet ikke hvor jeg kan få tak i det her i Norgen… Er det i det hele tatt mulig? 🙂
  Mvh Christina

  • Svar helleskitchen mars 13, 2014 at 12:12 pm

   Hei! Du får fersk tunfisk i de fleste fiskebutikkene iperioder. Spør hos din lokale fiskehandler og de kan sikkert si hvor ofte de har det i butikken. Lykke til!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: