Elg fra Bondens Marked

Mor og datter ble solgt på Bondens Marked denne helgen. Vi snakker om elg. Heidal Landbruksprodukter er en produsent som ofte dukker opp på Bondens Marked i hovedstaden. Forrige helgen hadde de med seg mengder av elgprodukter fra vinterjakta i Gudbrandsdalen. Til helgen er  de i Oslo igjen. Få med deg et stykke elg hjem.
Fantastiske produkter fra Heidal Landbruksprodukter.
Det er lurt å binde opp kjøttet slik at du får en «rull» som  er jevn i størrelse. Det er mye lettere å steke et slikt stykke slik at resultatet blir saftig.

Varm en panne med litt olivenolje og smør. Tilsett rosmarin og hvitløk for å krydre oljen/smøret. Stek kjøttet på alle kanter slik at kjøttet får en fin og karamelisert skorpe. Etterstek i ovnen på 200 g med all stekesky i formen i ca 20 minutter. Kjenn på kjøttet, og når kjøttet føles ut som samme konsistens som partiet mellom hånden din og tommelen din, tar du ut kjøttet fra ovene og lar kjøttet hvile i kraften sin. Etter 15 minutter tar du ut kjøttet og skjærer det fine skiver. Når du hviler kjøttet i kraften får du et utrolig saftig og mørt resultat.
Bruk kraften til en deilig sky. Hell på en klunk akevitt (et drammeglass), kok opp og du har all sky og saus du trenger i verden.
Jeg serverte elgen med granateplefrø, også kalt «Midtøstens tyttebær» (oppkalt av meg her og nå…), pannestekte små biter av persillerot, balsamicokokte småløk, smørdampede aspargesbønner og en gratinert potetform med bacon og persillerot. Oppskrift på potetformen finner du her: gratinerte poteter

Løken lager du slik: 100 g små sjalottløk (gjerne asiatiske, for de er knøttsmå) skrelles og stekes i en blanding av 3 ss smør og 1 ss sukker. Tilsett 2 ss balsamicoeddik av god kvalitet og 1/2 dl vann Kok møre på medium varme. Løkene blir deilige, klissete og vanvittig søte. Perfekt til elgkjøttet.

Forrige

Vit hvordan dyrene har hatt det mens de levde

Tunfiskbiff med nektarin og sitrussaus

Neste

Legg igjen en kommentar