potet vegetar

Deilige, italienske kjøttboller? Close, but no cigar!

juni 23, 2016

Det er lett å bli lurt. Her tror man at man skal få en tallerken deilige kjøttboller med tomatsaus og parmesan… Men nei! Det er ikke kjøttboller. Smaker det like godt? Ja, det kan du banne på! Men hva er det? Det er rett og slett langstekte nypoteter.

Jeg tenkte: Hva skjer med grønnsaker når du langsteker dem i ovnen akkurat slik man gjør med tøffe kjøttstykker? Jeg har prøvd det før men aldri med poteter. Så da ville jeg prøve med norske nypoteter som du finner i butikkene nå. Finn noen med lik størrelse og gjerne ganske små. Tenk kjøttbollestørrelse. For langsteking er lav temperatur viktig, ellers blir resultatet tørt.

En porsjon deilige langstekte poteter.

En porsjon deilige langstekte poteter.

Jeg la potetene (som jeg skrubbet godt) i dobbel folie i ovnen på varmluft 110 grader i 2,5 timer. Ja, det er ikke fastfood. Men den som venter på noe godt, osv.

Norske nypoteter.

Norske nypoteter før varmebehandling.

Etter 2,5 time er potetene supermyke, søte og herlige i midten. Det jeg så gjorde var å steke den kjapt i pannen med litt god olivenolje, 1 ss ketchup (Bloody Mary fra Stokes. I like!) og 10 små plommetomater skåret i skiver. Et lite dryss flasksalt og pepper over, hakket bladpersille og revet parmesan, og “kjøttbollene” er ferdige. Hva spiste jeg til? Ikke noe! Dette ble lunsjen min og jeg gaflet innpå som et vilt dyr. Så gode var de. Man kan selvsagt servere disse deilige potetene som tilbehør til en middagsrett, men som en vegetarrett holder det med en deilig, grønn salat til.

Langsteking av grønnsaker er helt fantastisk. Jeg har gjort det før med stort hell. Her får du oppskrift på langstekte persillerøtter med trøfler og langstekt sellerirot og gresskar a la Noma.

DSCF2916

Kanskje liker du disse også

3 Kommentarer

 • Svar Eli juni 23, 2016 at 4:10 pm

  Skal prøves i morgen den dag! Høres skikkelig digg ut.

  • Svar helle juni 24, 2016 at 6:23 am

   Det var så spennende med den gode tomatsausen og de mykepotetene. En ny måte å presentere vegetarretter på for min del. Kos deg!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: