Trondheim blir vertskap for Michelinguiden 2020

Da den nordiske Michelinguiden ble delt ut i Aarhus i februar i år vandret en delegasjon fra Trondheim rundt og noterte seg hvordan Visit Aarhus håndterte den store oppgaven med å være vertskap for et så stort arrangement som utdelingen av den nordiske Michelinguiden. Delegasjonen ble oppfordret av Guide Michelin til å ta turen til Aarhus. Hvorfor det? Jo, fordi Trondheim kunne være en god kandidat for å være vertskap til utdelingen året etter.

Jeg har vært spent lenge. Fikk Trondheim denne oppgaven eller valgte Guide Michelin en annen vertsby? 

Nå er det endelig bekreftet at bartebyen blir vertskap for utdelingen av den nordiske Michelinguiden. For en ære!

Heidi og Jonas i Aarhus før utdelingen .

Trondheim er ikke tatt helt ut av luften. Det har skjedd mye de siste årene i denne delen av landet. Ikke bare fikk Credo og Fagn hver sin Michelinstjerne i årets Michelinutdeling i Aarhus. Heidi Bjerkan og Credo fikk også Michelins bærekraftpris

Hva er det med Trondheim og Trøndelag?

Byen ligger midt i matfatet av unike produsenter og vakker natur. 

Selv om Trondheim «kun» har to Michelinstjerner (enn så lenge) er det utrolig mange kule og bra steder som har poppet opp. Ekstremt mye har skjedd siden jeg bodde der i min oppvekst. Er du ute etter gourmet eller rocka casual. Trondheim har det hele. Til og med naturvinbar har dem. 

Britannia Hotel er nyoppusset og fremstår som en destinasjon i seg selv. 

Malin Stavsøien ble kået til Norges beste bartender for et par dager siden. Byen er full av flinke og kreative bartendere og det er nok også derfor at Malin er den tredje i rekken av Norgesmestre fra Trondheim som vet å blande mer enn en gin og tonic.

Trondheim is on a roll!

I pressemeldingen far Michelin kan vi lese følgende:

Den 17. februar 2020 avholder Michelin, sammen med Visit Trondheim, sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020. Dermed havner trønderne, med sine to én-stjerners restauranter, midt i sentrum av den prestisjefylte stjerneutdelingen når gastronomiens superstjerner og journalister fra hele verden kommer til «Trønderhovedstaden».

– Vi ser frem til å feire de nordiske restaurantene i Trondheim til neste år. Byen har i løpet av de siste årene blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og Norden, hvor tradisjon møter nye ideer. Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

Selve presentasjonen av Michelins nordiske guide vil skje i Olavshallen, etterfulgt av en middag for gjestene på Britannia Hotel. Årets Michelin Guide Nordic Countries blir arrangert i samarbeid med Visit Trondheim.

– Dette er helt fantastisk, – et historisk vendepunkt for matbyen Trondheim! Vi gleder oss til å ønske presse, deltakere og gjester velkommen til Trøndelag i februar. Nå får vi en unik sjanse til å vise frem hele regionen med både produsenter, topprestauranter og enklere spisesteder, som alle deler en lidenskap for de gode råvarene. Det er jo her de nordiske smakene kommer fra, sier Tanja Holmen, reiselivdirektør i Visit Trondheim.

Også reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge slipper jubelen løs i dag.

– Vi gratulerer Trondheim, som i 2020 er vertskap for tidenes første Michelin Nordic på norsk jord. Dette er utvilsomt en unik mulighet til å få internasjonal oppmerksomhet og særlig få vist fram det Trondheims-regionen har å by på, med smaksopplevelser i verdensklasse, kultur og historie. Byen har markert seg i mange år som en matby og med merkevaren «Home of Nordic Flavours» – noe som også gagner hele Norge som reisemål. Michelin-utdelingen til Trondheim og Norge er definitivt en anerkjennelse av jobben med å posisjonere Norge som matnasjon, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen gleder seg også over nyheten.

– Det er gøy at Michelin ønsker å legge dette arrangementet til Norge. Jeg heier på alt som kan bidra til bedre mat. Jeg håper den økte oppmerksomheten om Norge som matnasjon bidrar til etablering av små og mellomstore bedrifter, integrering i arbeidslivet og attraktive mattilbud. Gratulerer til Trondheim og lykke til med arrangementet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Invitasjon til utvalgte medier og journalister blir sendt ut i løpet av januar 2020. Som alltid vil Michelin dele en pressemelding med fullstendig liste over restaurantene som mottar stjerner, umiddelbart etter presentasjonen.

Michelin Guide Nordic Countries
Den første utgaven av Michelin Guide Nordic Countries kom i februar 2015. 2020 blir det første året hvor guiden deles ut i Norge. Norge har totalt åtte stjernerestauranter i 2019-utgaven av guiden, fordelt mellom én tre-stjerner (Maaemo i Oslo) og syv én-stjernere (Kontrast, Galt og Statholdergaarden i Oslo, Credo og Fagn i Trondheim, og Sabi Omakase og Re-Naa i Stavanger). 2020-utgaven av guiden blir lagt ut for salg hos utvalgte forhandlere dagen etter lanseringen.

Forrige

Malin fra Trondheim er Norges beste bartender

Sommerens kulinariske høydepunkter er bare en kjøretur unna

Neste

Legg igjen en kommentar