Tre cocktails til World Gin Day

I dag, 10. juni er det den internasjonale gin-dagen. Den feires her i Oslo med en egen festival. Jeg får ikke anledning til å være med i år, for jeg er i Galicia, men jeg har feiret litt på forhånd og jeg har laget tre nye gin-cocktails som ikke er gin og tonic.

Les mer: Oslo Ginfestival.

Jeg har tatt for meg ting jeg hadde i kjøleskapet og laget noen freshe drinker som jeg håper du vil like.

Jeg har fått dilla på Aviation Gin fra Portland Oregon. Jeg besøkte Oregon i januar og drakk denne ginen ved flere anledninger. Den fungerer supert i disse cocktailsene.

Hva trenger du av utstyr for å lage gode cocktails hjemme? Les Norgesmesterens beste tips her.

East Indian Gimlet.

Den første heter East India Gimlet. Den smakte jeg på restaurant Dishoom i Shoreditch, London forrige helg. Jeg har modifisert oppskriften til ingredienser som jeg har i kjøleskapet.

Drinken ble opprinnelig gitt til sjømenn for å forhindre skjørbuk…

East Indian Gimlet

4 cl Aviation Gin

3 cl Rose’s Lime

1,5 cl sellerisaft (kjør selleristang i juicer eller blender og sil av saften)

1 cl Rose’s Sugar Cane

isbiter

Ha en neve isbiter i en shaker. Tilsett gin, sellerisaft, Rose’s Lime og Rose’s Sugar Cane. Shake kald og sil over i et martiniglass. Originalt pyntes den med en dillkvast. Jeg brukte toppen på en selleristang.

East Indian Gimlet.
Lurt å ha slike i kjøleskapet. Grenadin for farge. Lime for syre og Sugar Cane for sødme.

Neste drink er inspirert av min tur til Helsinki forrige uke.

Man kan nesten ikke være i Finland uten å besøke en sauna. Det gjorde jeg selvsagt. På havna i Helsinki ligger et helt nytt saunaanlegg med tre utendørsbassenger, sauna og champagnebar på taket. Allas Sea Pool er verdt et besøk hvis du reiser til Helsinki. Her ble jeg oppmerksom på en kjent gindrink som de ofte drikker i forbindelse med en tur i saunaen. (De drikker sjelden i selve saunaen, men på vei i dusjen anbefales det å drikke litt, og Lonkero (oversatt: Long Drink), som drinken heter, er forfriskende etter en varm sauna.

Lonkero i saunaen i Helsinki.

Lonkero selges ferdigblandet i bokser og på flaske og inneholder blant annet grapefruktbrus og gin. Drinken ble laget i anledning Ol i 1952 som fant sted i Helsinki. De trengte en offisiell drink, og dermed var Lonkero et faktum.

Jeg har laget litt om på drinken og her er min Lonkero:

Min Lonkero serverer jeg selvsagt i finske glass fra Iittala. Serien heter Ultima Thule og brukes offisielt på business Class på Finnair.

Lonkero

4 cl Aviation Gin

2 cl Rose’s Lime

10 cl Lemon Tonic fra f.eks Lemon Tree

isbiter

Ha alt i et glass, pynt med limeskive og nyt.

Dette trenger du for å lage min Lonkero.

Den siste cocktailen jeg har laget er en Gin Cherry Spritz. Jeg har brukt en litt spesiell tonic med kirsebærblomtsmak. Synes du at dette blir for vågalt kan du bruke vanlig tonic. Det går også fint.

Gin Cherry Spritz

3 cl Aviation Gin

2 cl Rose’s Lime

2 cl Aperol

1 cl Rose’s Grenadine

5 cl Thomas Henry Cherry Blossom Tonic

10 cl prosecco

Isbiter

Ha isbiter i et glass. Hell på gin, Rose’s Lime, aperol og cherry Blossom Tonic. Hell på prosecco. Rør forsiktig. Til slutt heller du forsiktig grenadinen slik at den synker til bunnen og gir en flott farge til nederste del av drinken. Pynt evt med en limeskive.

Dette + prosecco trenger du for å lage en slik Spritz.

Skål for den internasjonale gin-dagen! Husk å nyte den med måte.

Forrige

Bruk sommerens asparges i en deilig risotto

Bánh mì – vietnamesisk baguette

Neste

Legg igjen en kommentar