Bruk sommerens asparges i en deilig risotto

I dag er det Rina Pellegrini som skal vise oss hvordan hun lager sin deilige risotto med sesongens asparges. Hun har laget disse kule kurvene av Parmigiano-Reggiano som hun serverer risottoen i.

Rina Pellegrini

Rina er en tornado på kjøkkenet. Hun er all over the place og glemmer egentlig hva hun holder på med. Hun bor i et flott hus i den lille byen Calestano i området Emilia-Romagna i Nord-Italia. Her viser hun hvordan hun bruker sesongens asparges i en spennende risottorett.

Les mer: Slik lages Parmigiano Reggian

Rina river Parmigiano Reggiano på et gammelt rivjern.

Første rett fra Rina er denne deilige risottoen.

Til parmesan-kurvene:

Finrevet Parmigiano-Reggiano

bakepapir

Risotto: 

240 g risottoris av merke Carnaroli eller Vialone nano

500 g asparges

1 liter kyllingkraft

Finrevet Parmigiano-Reggiano

1 liten gul løk, finhakket

1 ss fløte

2 ss extra virgin olivenolje

Slik lager du Parmigiano-Reggiano-kurver.

Parmigiano Reggiano smelter i pannen.

Klipp til et bakepapir slik at den passer i en flat panne. Strø Finrevet Parmigiano-Reggiano på papiret i en fin sirkel. La osten smelte litt til den fremdeles er bøyelig. Ta av papiret forsiktig og form en kurv over et glass som står med bunnen i været. La det stivne før du drar av papiret. Gjenta til du har ønsket antall kurver.

Form kurvene rundt et opp-ned-glass.
Slik ser de flotte kurvene ut.

Rina tilbereder risottoen helt annerledes enn hva jeg gjør, men når resultatet blir så godt, stiller jeg ikke spørsmålstegn ved tilberedningsmetoden. Den fungere åpenbart.

Slik gjør du:

Vask aspargesene og brekk av det nederste leddet. Det kastes. Skjær av toppene og spar på disse. Stenglene skjærer du i tykke skiver.

Ta frem en gryte. Mykne løken og aspargesbitene i olje og smør. Tilsett en spsiseskje vann for at det ikke skal brenne seg fast. Senk temperaturen til medium. Tilsett 3-4 øser med kraft. Kok i ca 15 minutter. Kjør dette i en blender og ha det tilbake i gryten. Tilsett resten av kraften. Tilsett aspargestopper og ris når det koker. Risen skal stå opp som en pyramide i gryten slik at de øverste 3 cm er over kraften.

Rina rører inn Parmigiano Reggiano i risottoen.

Dekk til med et lokk og kok i ca 10-12 minutter. Skru av varmen og la dette hvile i noen minutter før du tilsetter fløte og en god neve Parmigiano Reggiano. Rør godt. Server risottoen i Parmigiano Reggiano-kurvene. Pynt evt med aspargestopper.

Lyst til å lage italiensk brenneslepai? Her er oppskriften.

Til info: Jeg har vært på pressetur til Italia. Jeg var invitert av Parmigiano-Reggiano.

Forrige

Slik lager du et ekte tapasbord

Tre cocktails til World Gin Day

Neste

Legg igjen en kommentar