Tomatsalat med dressing

Vel hjemme fra mitt leide ferieparadis i Spania og jeg savner allerede de late dagene. Men jeg skal ikke klage. Det var ufattelig godt med ferie bort fra hjemmekontoret.
I denne leiligheten som vi tilbringer tid i lager vi mye mat. Retter tilberedt av råvarer fra matmarkeder og gode butikker. Hver mandag, for eksempel, er det marked i Cadaques. Da er det bare å ta med kurven på jakt etter gode råvarer.

Vi falt for tre typer solmodne tomater, pinjekjerner, lokal olivenolje, urter, sitron og ikke minst håndskåret Pata Negra i tynne skiver. Snakk om å glede seg til lunsj.

Tomater trenger salt for å skinne, og det er et godt tips å salte lett med flaksalt når man har skåret tomaten i båter eller skiver. Og så smaker det så godt med en god dressing.

Tomatene som ble med hjem i kurven skar jeg i skiver og la utover et stort brett. Så et dryss salt mens jeg laget en dressing av hakket persille, litt mynte, sitronsaft, litt av sitronkjøttet hakket for de er så søte i smaken i Spania. Jeg saltet og pepret før jeg helte på ganske mye god olivenolje.

Først helte jeg litt olivenolje over tomatene før dressingen (som var litt deilig chunky ble lagt på i klatter. Ristede pinjekjerner i mengder på toppen og så var det bare å nyte salaten med deilig skinke og brød fra bakeren. Nydelig sommermat både i Spania og Norge.

Lunsj med utsikt.
Forrige

Den beste marinaden til svin

Satay som ikke er satay

Neste

Legg igjen en kommentar