Tilbake til Paris’ beste restaurant

For fjerde gang satte jeg og Erik oss i en taxi og kjørte til restaurante Le Cardenoux. Det har blitt vår favorittrestaurant i Paris og et soleklart høydepunkt for hver tur til den franske hovedstaden. Jeg har skrevet om den før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Derfor gir jeg dere i dag en liten titt inn i den herlige restauranten til kjendiskokk Cyril Lignac.

Kokeboken er en av mine juveler i samlingen. Den fikk jeg forært av min svigermor sist vi var i Paris.
Kokeboken er en av mine juveler i samlingen. Den fikk jeg forært av min svigermor sist vi var i Paris.
Krabbeforrett med lune poteter, majonesdressing og sprø salat. Flott dandert med tomatskiver. Helt nydelig.
Krabbeforrett med lune poteter, majonesdressing og sprø salat. Flott dandert med tomatskiver. Helt nydelig.
Husets lettrøkte foie gras med eple.
Husets lettrøkte foie gras med eple.
Le Chardenouxs FANTASTISKE hamburger laget av Aubrackveg med vaktelegg, bacon og en deilig ost. Servert med hjemmelagde potetfritter og dressing. Dette var en ren nytelse. Jeg pleier som oftest å angre bittert hver gang jeg spiser hamburger. Etter en bit synes jeg det hele blir tungt og kjedelig, men denne hamburgeren gikk ned på høykant og jeg ga klar beskjed til Erik:"ikke forstyr" mens jeg spiste den.
Le Chardenouxs FANTASTISKE hamburger laget av Aubrackveg med vaktelegg, bacon og en deilig ost. Servert med hjemmelagde potetfritter og dressing. Dette var en ren nytelse. Jeg pleier som oftest å angre bittert hver gang jeg spiser hamburger. Etter en bit synes jeg det hele blir tungt og kjedelig, men denne hamburgeren gikk ned på høykant og jeg ga klar beskjed til Erik:»ikke forstyr» mens jeg spiste den.
Torsk med safranrisotto "paella style".
Torsk med safranrisotto «paella style».
Rosévin og god mat.
Rosévin og god mat.
En lykkelig matblogger og gjester hos Le Chardenoux.
En lykkelig matblogger og gjester hos Le Chardenoux.
Ost er en selvfølge.
Ost er en selvfølge.
Husets absolutte gullrett er denne desserten: Små profiteroles fylt med vaniljeis og sjokoladesaus til å dyppe dem i.
Husets absolutte gullrett er denne desserten: Små profiteroles fylt med vaniljeis og sjokoladesaus til å dyppe dem i.
Er ikke dette en fantastisk dessert?
Er ikke dette en fantastisk dessert?

Glem ikke å booke bord til neste gang du drar til Paris: Le Chardenoux
Det finnes en filial i St. Germain som heter Le Chardenoux de Pres. Maten er nok like god, men lokalet er langt fra like sjarmerende som denne.

Forrige

Julemarsipan

Julekonfekt med kandiserte frukter

Neste

Legg igjen en kommentar