There’s a new Spritz in Town

Skal si dere er tørste på nye oppskrifter om dagen! På instastories la jeg ut et bilde av denne Spritzen og skrev «There’s a new Spritz in Town». Sekunder etterpå haglet det inn med spørsmål om hva den inneholder. Det skal du få vite nå.

Jeg smakte en slik Limoncello Spritz i Palermo i sommer da jeg inviterte med mannen min på bursdagstur. Vi satt i vannkanten på trendy strandbar og fikk servert denne forfriskende, og for oss, nye Spritzen.
Middelhav, solnedgang og ferie. Det var tider.
I år får vi skape feriestemningen selv og det skal vi jammen meg klare, skal vi ikke?

Vi kjenner jo alle til Aperol Spritz. Og en del kjenner også til min favoritt, Campari Spritz. Ikke så mange kjenner til Limoncello Spritz. Det er en grunn til at jeg legger ut denne oppskriften midt i kirketiden. Det er rett og slett fordi du skal ha muligheten til å lage limoncelloen selv. Den trenger fem dager på å bli ferdig og skal du ha en Spritz til helga, må du rett og slett starte på manda’n.
Du må ikke lage limoncelloen selv. Du får kjøpt det på Vinmonopolet. Men jeg er så fornøyd med min limoncello som jeg lagde før jul og derfor vil jeg i alle fall vise deg hvordan du lager den. For oppskrift klikker du her.

Uansett hjemmelaget eller ferdiglaget limoncello fra Vinmonopolet, så er det altså dette du bruker i denne Spritzen. I tillegg bruker du musserende vin. Det kan være prosecco eller lett cava. Du kan til og med bruke cremant eller champagne. Det kommer an på hva du foretrekker. Jeg synes det er ekstremt viktig at vinen ikke er for søt. For der lå problemet i den varianten vi fikk servert i Palermo. Billig, søtlig prosecco med limoncello er faktisk too much. Vi diskuterte det da vi satt der i vannkanten på kul strandbar. «Denne kan vi jaggu lage bedre sjæl». Og det gjorde vi.
Jeg bruker en tørr, økologisk cava som har ren og lett smak. Perfekt å drikke for seg, men også i en Limoncello Spritz. Cavaen har smak av grønne epler. Jan Vidal Vita Vivet Cava Brut heter herligheten og den er mulig å få mange vinmonopol.

Blandingsforholdet i denne Spritzen er litt annerledes enn i en Aperol Spritz. Du trenger ikke boblevann i tillegg, så her er det 6 cl limoncello og ca 15 cl cava/prosecco som passer (etter min smak). Du fyller baljeglasset med isbiter og heller så på limoncello og topper med cava. ha et par tynne sitronskiver i glasset ved servering.

Spent på å høre hva du synes om Limoncello Spritz. Kommenter gjerne!

Forrige

And med asiatiske smaker

Tagliatelle ragù – en rett som kan få deg til å gråte av pur glede

Neste

2 kommentarer om “There’s a new Spritz in Town”

Legg igjen en kommentar