Tekake med epler, sitron og olivenolje

Det er epletid og jeg tenkte at jeg ville lage en kake med akkurat epler, men ikke ha skiver på toppen, slik jeg alltid pleier å lage den. Hva om jeg river eplene slik man gjør med gulrot i en gulrotkake? Blir det godt? Jeg prøvde og resultatet ble utrolig vellykket og saftig. Med revet sitronskall som krydder, hakkede valnøtter og mild olivenolje som fettkilde, ble dette er annerledes kake (på en gode måte) som jeg garantert kommer til å lage igjen og igjen.

Jeg tok utgangspunkt i den smarte oppskriften jeg lærte om å måle like deler egg, mel, sukker og fett, og atter en gang fungerte det veldig bra.

Slik lager du min eplekake:

125 g egg (det tilsvarer to store egg)

125 g sukker

125 g mel

125 g mild olivenolje (ikke extra virgin) Men du kan bruke smeltet smør hvis du vil.

200 g epler (2 stk Åkerø-epler, brukte jeg),

100 g valnøtter (du kan også bruke hasselnøtter hvis du heller vil)

1 ts bakepulver

revet skall av 1 sitron

90 g creme fraiche (eller rømme hvis du heller vil bruke det)

Kakerøren er klar til steking.
Kakerøren er klar til steking.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel og bakepulver. Hell i olje under omrøring. I en kjøkkenmaskin eller på et rivjern, river du eplene (ikke kjernehuset) med skallet på. Hakk nøtter og bland i epleblandingen. Fold inn i kakerøren og ha over i en smurt brødform. Sett i varm ovn på 210 grader i 35 minutter. Avkjøl på rist og server med te.

L1040831

Forrige

Butterdeigskurver med eple og bacon

Bli kjent med Norges beste bartender

Neste

Legg igjen en kommentar