Syndig sjokoladedrøm med kirsebær

Jeg er, som du vet, ingen stor baker. Men av og til slår jeg til og av og til lykkes jeg. Jeg har vært på jakt etter den perfekte sjokoladekaken, men jeg har mislyktes så mange ganger. Det er derfor det er få sjokoladekakeoppskrifter her på HellesKitchen. Endelig har jeg laget en kake som jeg bare digger. Deilig balanse av sjokolade, søt/syrlig fyll av kirsebær og en deilig sjokoladekrem på toppen som ikke er alt for søt.

Kombinasjonen av kirsebær og sjokolade er fantastisk! Vi kjenner den fra den klassiske Sachertorten. Dette er ikke en slik kake.
Start med å lage kaken:

180 g smeltet smør

200 g kulturmelk

180 g sukker

2 egg

150 g mel

50 g kvalitetskakaopulver

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

3 ss Bailey’s med sjokoladesmak eller mørk rom

1 liten klype flaksalt

Start med å piske egg og sukker til det er hitt og luftig. Tilsett kulturmelk og det tørre før du tilsetter smeltet smør til slutt. Nå løfter røren seg sikkelig og er klar for å helles i en smurt form. Stek kaken på varmluft, midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist og del den i to deler.

L1080641

Kirsebærfyll:

Jeg brukte en pose frosne kirsebær uten sten som du får i frysedisken i nærbutikken din. Kok opp disse sammen 1/2 dl vann og 1/2 dl sukker. Tilsett 1 ts vanilje eller frø fra 1 vaniljestang. Bestem hvor søt du vil ha den, men jeg vil anbefale deg å ha fyllet litt syrlig. Dette gir en fin balanse til en mektig kake, og gjør at du kan spise enda et stykke av kaken! Bland mazena i fyllet til det tykner til kompottkonsistens. Avkjøl.

Etter at kaken og kompotten er avkjølt, smører du midten med fyllet. Sett øverste del av kaken forsiktig på toppen.

Sjokoladekrem:

Denne kremen skal dekke toppen av kaken.

Smelt 100 g kvalitetssjokolade. Minimum 70% kakaoinnhold.

Pisk sammen 50 g smør og 30 g melis. Tilsett 2 ss Bailey’s med sjokoladesmak (kan sløyfes hvis du ikke har det i huset, men det gir en deilig smak). Avkjøl den smeltede sjokoladen ved å sette bollen i en bolle med kaldt vann og røre. Når sjokoladen er avkjølt heller du den i smøret i tynn stråle mens du pisker. Nå har du en flott og utrolig glossy krem som du smører på toppen av kaken. Server med en gang sammen en god kopp te eller kaffe.

Steike, så god kake, om jeg må si det selv!

 

L1080647

Forrige

Smaken av Frankrike

Et ekte marokkansk måltid

Neste

Legg igjen en kommentar