Svinekjaker i øl med persillerot og potetmos

Det er jo ganske funny, da. De beste stykkene i slakterdisken er de aller billigste.  Men mange tror det kun er filet og entrecôte som er godt. Enig i at det er godt, men hva med svinekjaker da? Det er jo det aller beste kjøttstykket. Når det er tilberedt riktig kan du dele det med en plastskje. Jeg tuller ikke.

Den aller første middagen jeg laget meg etter at mitt nye kjøkken sto ferdig var en porsjon svinekjaker tilberedt i øl. Jeg har drømt om deilig mormormat siden slutten av september, da vi gikk igang med kjøkkenprosjektet.

l1030465

Svinekjakene lot jeg kose seg i britisk ale, for dette har jeg lært er lurt. Øl er supert å bruke i matlaging og den gir fantastisk saus til kjøttet.

Les min miniskole om øl her.

Persillerot er en rotgrønnsak jeg liker å bruke i gryter. Store biter av den i stedet for for eksempel gulrot. Potetmos er også tilbehør som egner seg godt til slik sausemat. Ved å tilsette masse hakket bladpersille i mosen tar du igjen smakstonene fra gryteretten. Det passer superbra sammen.

Slik lager du svinekjaker til to sultne personer 

Disse flotte svinekjakene betalte jeg 70 kr for. Det er nok til to personer og vel så det.
Disse flotte svinekjakene betalte jeg 70 kr for hos Annis pølsemakeri i Mathallen i Oslo. Det er nok til to personer og vel så det.
  1. Start med å salte og pepre svinekjakene. Brun dem i en gryte/panne.
  2. Hell øl (1 boks britiskale) i en ildfast gryte og kok inn til halvparten.
  3. Legg svinekjakene i gryten sammen med ølet og legg på lokk.
Svinekjaker i øl klar for ovnen.
Svinekjaker i øl klar for ovnen.
  1. Sett i ovnen på 100 grader i ca 3 timer.
  2. Etter 2 timer legger du i store biter av persillerot.
  3. Skrell beatepoteter og del dem i store biter. Kok dem i usaltet vann til de er møre.
  4. Smelt 50 g smør i en gryte. Hell så på 1,5  dl melk.
  5. Riv litt muskatnøtt (2 knivspisser) og ha i smørmelken. Tilsett litt flaksalt og pepper. Bland med potetene og mos. Hakk masse bladpersille og bland inn i potetmosen rett før servering.
  6. Når svinekjakene er ferdige og du kan stikke en kniv inn i de og de faller nesten sammen, tar du ut gryten. Smak på sausen. Er den litt bitter? Tilsett litt ripsgelé og kok opp. Server.
Deilig potetmos.
Deilig potetmos.
Forrige

Førjulsterte med aprikos og pinjekjerner

Det er tid for gløgg!

Neste

Legg igjen en kommentar