Supersaftig kylling med 3 spennende tilbehør + en deilig restemiddag

Ved første øyekast kan denne retten kanskje se kjedelig ut, men les videre og du vil få inspirasjon til tre deilige tilbehør som rocker opp kyllingbrystet samt en resteoppskrift til dagen etter.

Jeg har tidliger fortalt om den enkle og billige måten å lage perfekt kylling på. Metoden heter Sous Vide. Klikk deg inn på linken og se videoen der jeg viser deg veien til et saftig kyllingbryst uten dyre maskiner.

Men tilbehør er også viktig. Bulgur er det letteste du kan tilberede. Kjøp en pose i butikken, mål opp på samme måte som ris. Skyll under kaldt vann og sett på en gryte med bulgur og litt vann slik at det dekker et par cm over bulguren. Salt lett og kok på medium varme. Burguren er ferdig på 10-15 minutter.
For å gjøre bulguren litt mer spennende kan du tilsette litt kyllingkraft og en finhakket sjalottløk. Så kan du krydre med den smaken du vil. Jeg tilsatte et par teskjeer masala (en curryblanding) i bulguren. Så ristet jeg noen mandelflak i en panne med litt olje og litt salt. Deilig å tilsette bulguren til slutt for å få litt krønsj i retten.

Paprika er godt tilbehør, men ved å varmebehandle bitene lett i en panne med litt olje, salt og små hvitløksbiter, bringer du fram enda mer sødme. Du skal ikke steke dem myke. De skal fortsatt ha krønsjen. Prøv gjerne med snackpaprika. De er søtere enn vanlig paprika. Det er de som er avlange i formen.

Så kommer vi til en skikkelig godbit. Gulrotsalaten min. Du river 5 økologiske gulrøtter (ja, de har faktisk mer smak) og blander i saften fra 1/2 sitron og 4-5 skjeer god olivenolje. Så grovhakker du 10-12 mynteblader og blander i. Supert tilbehør.

Rester. Ja, det blir nok rester. Og da er en kyllingsalat perfekt til lunsj dagen etter. Ta gjerne vare på det som blir igjen av paprikaen.

Avokado, tomater, agurk og de deilige paprikabitene blandes lett i en bolle. Har du flere av de pannestekte mandelbitene, er dette tidspunktet å ta dem i salaten. Skjær kylling i fine terninger og bland i. Strø over 1 ss tørket oregano samt litt salt og pepper. Hell over litt sitronsaft og litt god olivenolje og du kan blande salaten klar til servering. Server med litt godt brød til og du har en perfekt lunsj.

Forrige

Pilgrimsferd til kryddernes hjemsted

Eriks indiske torskegryte

Neste

Legg igjen en kommentar