Superluftig brød

Etter at jeg lærte å lage luftige «pølsebrød» for ikke lenge siden, har ovnen fått kjørt seg. Teknikken med å la gjæren gjære med sukker og væske (som fortalt i oppskriften) har gjort at jeg har mestret brødbaking.

Men det er forskjell på brioche-pølsebrød og loff, så jeg måtte gjøre noen justeringer. Dette brødet laget jeg derfor slik.

Slik gjør du:

2 ts tørrgjær

1 ss sukker

1 dl vann og 1 dl melk (kroppstemperert).

Dette blandes og settes til side i ca 10 minutter. Dette er det viktigste steget. Etter 10 minutter skal det ha dannet seg et kraftig skum på toppen. Hvis det ikke er slik må du starte forfra. Skummet (gjæringsprosessen) er oppskriften til et superluftig resultat.

i en bakebolle tilsetter du dette:

250 g hvetemel

1 ts salt

Sett igang kjøkkenmaskinen og elt dette sammen med gjærmelken. Bruk tid. Etter noen minutter tilsetter du 1 ss romtemperert smør. Elt i 10 minutter til konsistensen er glatt.  Sett deigen til heving i 1 time på et lunt sted med plast over.

Ta deigen ut på benken og dryss litt mel over. Deigen skal føles superlett og med luftbobler. Form til et rundt brød og legg det på et brett med bakepapir. Fukt et rent kjøkkenhåndkje og legg over brødet i 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 g varmluft. Pensle brødet med melk før du setter det i ovnen. Steketid er ca 12-15 minutter. Ta brødet ut når de er gyllent og du hører en hul lyd når du banker under brødet. Avkjøl på rist. Dette brødet er perfekt til reker, suppe eller bare til å mumse på med deilig smør eller syltetøy.

L1140885

 

Forrige

Rosegelé

6 sommerviner og maten de passer til

Neste

Legg igjen en kommentar