Rosegelé

Rosene strutter i flotte farger: Fra dus rosa til knallrøde. Rosegelé er superlett å lage og det eneste du trenger å gjøre er å handle inn sukker, syltepulver og sitron. Hovedingrediensen får du fra naturen. Du må plukke usprøytede roser, så ikke velg hageroser. Gjør som meg, gå på roseslang i strøk med masse kratt. Du trenger nok blader til å fylle en halv liters beholder tettpakket med roseblader. Fargen på rosene avgjør hvor intens fargen på geléen blir.

Jeg er på roseslang på Ullern i Oslo.
Jeg er på roseslang på Ullern i Oslo.

Kok opp 1/2 liter vann og hell over rosebladene. La rosebladene trekke i 1 time. Nå dufter det deilig på kjøkkenet kan jeg si deg! Det er som å gå på et marked i Marrakech!

Klem ut vannet av bladene.
Klem ut vannet av bladene.

Sil av vannet over i en gryte og klem ut all væske fra rosebladene, som nå kan kastes. Tilsett 500 g sukker og kok opp. Kok til du ser at boblene på væsken blir større og mer glansfulle. Det betyr at det begynner å danne seg en sirup. Tilsett saften fra 1/2 sitron og 2 ss syltepulver (evt mer hvis du ser at den ikke vil sette seg). Ta gelétesten (noen dråper væske over på et plastbrett og dra med baksiden på en skje i midten av dråpene. Skiller dråpen seg uten å vokse sammen igjen, er geléen ferdig).

Hell geléen over på sterile glass og kjøl ned. Skru på lokkene og lagre på et kaldt og mørkt sted.

Jeg har fått servert rosegelé til toast med brie og fransk oliventapenade, og det smakte utrolig godt!

Forrige

Sommeraquaviten til Monica

Superluftig brød

Neste

2 kommentarer om “Rosegelé”

    • Hei på deg! Litt usikker på det. Men med sterile glass og kjølig oppbevaring holder den like lenge som gelé generelt:) beklager at jeg ikke kan være mer presis.

      Svar

Legg igjen en kommentar