Sommeraquaviten til Monica

I går var jeg på et artig arrangement. Den fantastiske baren HIMKOK i Oslo hadde lansering av Sommeraquavit by Monica Berg. Monica var med i World Class 2013, samme bartenderkonkurranse som norske Jørgen Dons vant forrige uke og der han til og med ble Nordisk mester.

Monica Berg står bak Sommeraquaviten laget hos HIMKOK.
Monica Berg står bak Sommeraquaviten laget hos HIMKOK.

Vi får smake akevitt-cocktails laget med den nydestillerte Sommeraquaviten. Den blir faktisk destillert på HIMKOK. De har et eget destilleri der de lager egen gin, vodka – og nå også akevitt. Tilstede denne kvelden er folk som generelt er opptatt av akevitt, bartendere og journalister/bloggere. Sommeraquavit-menyen består av fire herlige cocktails som du nå får hos HIMKOK.

L1150355

HIMKOK er en herlig bar. Det er et sivilisert sted der man får ekte drinker i finfine omgivelser. Baren i første etasje er liten og intim. Her ser man rett inn på destilleriet og i en glassrute i gulvet, ser man ned til der tønnene med brennevin lagres. Og for oss som er trøndere er det ekstra morsomt med navnet. Himkok betyr hjemmebrent på trøndersk. HIMKOK har også et eget urterom der de dyrker urter til drinker og brennevinsproduksjon. Selve baren er et lite laboratorium med rør, reagensglass og bartendere i laboratoriefrakker. De shower og leverer. Det er en fryd å se dem i arbeid. Og for noen drinker de lager!

L1150279

Du kan også kjøpe bottled cocktails (ferdigblandede cocktails på flaske) laget på huset.

I andre etasje åpner det seg en større avdeling som er lysere. Her finner du en stor bar med bl.a tapped cocktails (Krantappede cocktails, altså)

L1150300
Taptails og andre drikker.
L1150299
Kult interiør i andre etasje.
L1150302
Baren i andre etasje.
L1150303
Taptails-menyen.
L1150320
Flinke folk på jobb.
L1150316
Ja, skulle du tenke litt på å trimme mens du er her, er det bare å sette igang.
L1150305
HIMKOK har snåle ting på flaske, men så gøy!

Innerst inne i lokalet, forbi fotoboksen (ja da, du kan ta passfoto i god, gammeldags fotoboks til kr 60) finner du Pels Pels Barber Shop. Dette er stedet min mann, Erik klipper seg. Les om stedet på bloggen hans her. Her kan du trimme skjegget eller få deg en real hårklipp. Og da er ikke veien lang til en cocktail etterpå.

L1150308
Og fotoboksen tar selvsagt kort. Slik er det i 2015.

 

Aquavit-entusiast og snart aquavit-bokaktuelle Espen Smith benytter anlednigen til å få stusset skjegget hos Pels Pels Barber Shop.

HIMKOK har mange baller i luften og en av de første nye tingene som snart skal skje her er åpningen av bakgården med uteservering. Dette skal bli en cider-bar med 10 forskjellige cider på tap, flaskecider og 4 tapcocktails. Ut fra det jeg ser, må dette bli en skikkelig hit. Hit vil jeg sitte å dingle, for å si det sånn.

L1150294

L1150326

L1150322

Men de stopper ikke her! I en annen bakgård kommer et utendørs serveringssted med kjøkken og matservering. De håper å være ferdig med byggingen i midten av august.

L1150334
Destilleriet.
L1150341
G for Gin. V for Vodka. A for Aquavit. ? for ? Foreløpig destillerer HIMKOK egen Gin, vodka og aquavit.

L1150379

Punch. Drunk. Love: Sommeraquavit, Campari, Sitronsaft og appelsinlikør.

Urterommet.
Urterommet.
Morsomt skilt i inngangspartiet til HIMKOK. Det står glass med pickles over helelokalet.
Morsomt skilt i inngangspartiet til HIMKOK. Det står glass med pickles over hele lokalet.
Forrige

Gourmetsalat med chorizo, vaktelegg og estragonmajones

Rosegelé

Neste

Legg igjen en kommentar