Sticky sjokoladekake med chiliglasur

Ikke for å skryte altså, men Ai Caramba! Denne kaka her! Ja, den tar eh… kaka!

Sjokolade og chili i en deilig sticky kake. Det liker jeg godt!
Jeg har egentlig ingen søt tann, men en god sjokoladekake er sjelden feil især hvis den er laget med mørk sjokolade og tilsatt chili. Jeg har lenge prøvd å finne en oppskrift på en sjokoladekake med en litt seig og deilig konsistens. Det har jeg ikke klart, men en oppskrift fikk meg til å bli nysgjerrig. Tørrmelk har jeg med hell brukt før og det gir et  fantastisk resultat. Det brukes gjerne i bakst i Midtøsten og Asia. Hva om jeg tilsetter det i min ellers ganske vanlige oppskrift? Det måtte prøves. Og det lyktes! Konsistensen ble akkurat slik jeg hadde håpet.

Glasuren er laget med kondensert melk. Etter å ha vært i Vietnam har jeg lært meg å like smaken av søtlig, seig melk. Den er perfekt i vietnamesisk kaffe. Den er også fabelaktig å bruke som glasur sammen smeltet sjokolade, smør og chili. Konsistensen blir klissete og helt herlig.

Nå er det jo påske og mange har fri. Hva med å lage en slik bombe av en kake som du kan ha i kjøleskapet og spise litt av hver dag? Det tror jeg at jeg skal gjøre, nemlig.

l1000253

Sticky sjokoladekake med chiliglasur

 • 100 g hvetemel
 • 50 g revet sjokolade 70%
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 180 g smør
 • 180 g sukker
 • 2 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 200 ml tørrmelkpulver

Chiliglasur:

 • 50 g sjokolade 70%
 • 100 ml kondensert melk
 • 2 ss smør
 • italienske chiliflak

Slik gjør du:

Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland inn terninger av romtemperert smør. Bland alle de tørre ingrediensene og sjokoladen. Pisk inn i røren.

Smør en kakeform på ca 20 cm eller litt mindre. Dette er en konfektkake, så kaken skal ikke være så høy. Forvarm ovnen til 170 grader, varmluft. Stek kaken i ca 1 time. Den skal være rimelig klissete når du tar den ut. Kjøl ned og ha på chiliglasuren. Den lager du slik:

I vannbad smelter du sjokoladen og smøret i kondensert melk. glasuren tykner fort. Tilsett så mye italiensk chiliflak som er perfekt for deg.

Server små stykker, for dette er en ekte sjokoladebombe!

l1000261

 

Forrige

Et døgn i Reykjavik

Smorgasburg – Stedet for de aller mest trendy rettene

Neste

2 kommentarer om “Sticky sjokoladekake med chiliglasur”

 1. Så fantastisk god ut! Vil gjerne bake i morgen, men har ikke tørrmelk. Noen tips til erstatning?:)
  Hilsen Ingvill

  Svar
  • Hm. Den er ikke lett for det er tørrmelken som gjør den store forskjellen. Jeg tørr dessverre ikke foreslå erstatning.

   Svar

Legg igjen en kommentar