Et døgn i Reykjavik

Huhei, hvor det går! Nettopp vært på langtur og den startet faktisk på Island. Hvordan pakker man en koffert for Island, snøkaos i New York, ørkenhete i Las Vegas og beach life på Hawaii? Alt går… bare ikke så mye plass til å handle med seg ting hjem. Men det kan jo også være godt for lommeboken.

Altså: Turen startet på Island. Reiser du med Icelandair til USA er du pokka nødt til å stoppe innom Reykjavik. Det er den korteste veien østover. Men å reise slik skal du ikke gråte over. Det er faktisk en meget god ting. Du kan reise kjapt vider til Uniten eller du kan bli en dag, to dager eller kanskje en uke? Dette gjør du nemlig helt gratis. Du må selvsagt betale overnatting og andre utgifter selv, men selve stop over’n koster deg ikke noe. Så da er jo dette en glimrende idé og grunn til å tilbringe litt tid på Sagaøya.

Island er ikke ukjent for meg. Jeg har 80% av slekta mi her. Tante Tove (som har hjulpet meg med mange familieoppskrifter) reiste i sin tid opp til Island og stiftet familie. Det ble en stor familie, kan jeg si deg. Det er trillinger involvert og alt det der. Slik blir det stor familie ut av.

Altså. Jeg er på 24-timers stop over på Island. Det aller første vi gjør er å oppsøke stedet Gunnuhver geothermal area der kontinentalplatene mellom Amerika og Europa møtes. Her kan du stå med en fot i begge kontinenter. Rare greier. Du føler at du er på månen eller et annet utenomjordisk sted.

Så ser vi på varm vann som damper opp fra bakken. Det lukter promp, eller svovelgasser, da. Det syder og koker. Island er jaggu rart. Selv om jeg har vært her en del ganger stopper jeg aldri å forundre meg over alt det rare dette lille landet har å tilby.

Hot, hot, hot.

Men det er Reykjavik som er basen vår for natten. Vi sjekker inn på Canopy by Hilton Reykjavik , som jeg må si er Pretty Cool. Dette er et boutique hotel med perfekt beliggenhet i byen. Litt Ace Hotel-aktig i stilen med kul bar, restaurant og café. Hotellet er liksom en destinasjon i seg selv, og det virker som er det helt nye på hotellfronten.

Reykjavik har mange flotte restauranter. Du finner Michelin-stedet Dill, Mikkeller & Friends har restaurant + mange andre kule steder. Vi spiser nede ved havnen på Höfnin. Her sitter vi og ser utover havet. Tenk deg så hyggelig det vil være på sommeren, da!

Maten er god, men sjømaten er best. Det er jo tross alt en fiskerestaurant, så det er ikke så rart.

Kreativ kamuflasje av transformatorboks.

Tidlig om morgenen etter stikker jeg og Erik ut på kaffejakt. Ja, vi har spist frokost på hotellet, og den var helt fab, men Reykjavik er kjent for sine mange gode kafeer, og da må vi jo ut å få oss en kaffe.

Reykjavik Roasters har strålende kaffe. De ligger i et lite hvitmalt hus ikke så langt fra den store kirken som ruver over byen.

Dette er en hipsterkafé med alt som en hipsterkafé skal ha: Vintage lenestoler med platespiller og et utvalg «riktige» plater. Du har gerilja-søm på veggene og brukte pinnestoler i forskjellig design. Utvalget av kaffeutstyr er imponerende og de har selvsagt en kafferøstemaskin midt i lokalet. Men disse stedene, uansett klisjéer, har god kaffe og de brygger den perfekt. Sånn er det bare.

Lenestol, platespiller og gerilja-søm på veggen. Alt stemmer.

Ut i Reykjaviks gater og snuser litt før vi skal videre. Vi må jo oppleve litt mer av Island før vi flyr videre til USA.

Single gloves?

Vi setter oss i bilen og reiser mot nasjonalparken Þingvellir. Her har jeg vært et par ganger før. Vi har ikke tid til å gå ned i dalen, men utsikten er allikevel fabelaktig.

Hest er best!

Vi er innom en stall på veien (familien min er hestefolk, men vi skal ikke innom dem, for de holder til i Selfoss), men vi er ikke på Island for å ri! Vi skal bade, og det utendøres…

Det er ikke så avskrekkende som det høres ut som. Island har tross alt varme kilder. Vi skal til Laugarvatn Fontana  der vi kan bare i forskjellige basseng. Jeg liker især den som holder en temperatur på ca 42 grader. Herlig! Noen av de jeg reiser sammen med velger å gå ut i innsjøen og bade i det 4-graders kalde vannet. Det gjør ikke jeg altså.

En liten matbit før vi drar. Denne deilige blingsen består av søtt rugbrød som er bakt i jorden. Den serveres med deilig, røkt ørret og egg. Anbefales!

Så er det på tide å takke for seg og kjøre mot flyplassen. Ja, vi fikk plass i den fabelaktige Saga-loungen før avgang. Deilig, det! Masse god mat og vin. Så er det å sette seg på flyet til New York. For en kontrast det skal bli!

Til info: Jeg har vært på pressetur til Island i regi av Icelandair

Forrige

Dry aged lammesadel med honningglaserte gulrøtter, fløtegratinerte poteter og lakrissaus

Sticky sjokoladekake med chiliglasur

Neste

4 kommentarer om “Et døgn i Reykjavik”

 1. Akkurat kommet hjem etter fem flotte dager på Island. Mange spennende steder med gode opplevelser, men synes det er verdt å nevne at prisnivået på det som beskrives i innlegget er ganske høyt, også sammenliknet med Norge.

  Svar
   • Hei. Prisen varierer jo på ulike produkter og tjenester, men «omtrent som i Norge» er nok ganske riktig. Vi fant det meste like dyrt eller dyrere, lite som var rimeligere. Tenkte mest det kan være grei informasjon til de som vurderer å reise dit. Opplevelsesmessig var det fantastisk:-)

    Svar
    • Absolutt. Jeg oppgir sjelden priser eller prisnivå på stedene jeg drar. Rett og slett fordi jeg tenker at det alltid finnes forskjellige prisklasser og folk er flinke til å finne det nivået som passer dem selv. Kom nettopp hjem fra flere USA-byer og der må jeg si at prisene nå er ganske stive for oss nordmenn. Den norske krona er dessverre ganske lav, noe son gjør prisnivået veldig høyt. Og når man må legge på både tax og tips i tillegg vil man komme på totalsummer som er mye høyere enn hjemme.

     Svar

Legg igjen en kommentar