kveite pasta

Spaghetti carbonara med røkt fisk

september 25, 2017

Spaghetti carbonara lages med eggeplommer, parmesanost og guanciale (speket svinekjake). Det er selvsagt den aller beste måten å lage carbonara på.

Forrige uke kom jeg over et fantastisk flott stykke med røkt blåkveite. Konsistensen er silkemyk og smaken er fantastisk. Jeg fikk lyst å bytte ut guanciale med fisken. Det viste seg å være et meget heldig valg.

Pastaen lagde jeg selv, men det må du overhode ikke gjøre hvis du ikke vil. Jeg lagde min med siktet speltmel. Oppskriften er enkel og er til to personer:

200 g mel

2 egg

1 ts olivenolje

1 klype salt

Slik gjør du:

Elt og la hvile i kjøleskap før du kjevler den ut med pastamaskin eller kjevle. Skjær i strimler til spaghetti. Kok i lettsaltet vann noen minutter. Smak og avgjør når den er ferdig. Det er en smakssak.

Hjemmelaget pasta laget på spelt.

Les mer: Slik lager italienske husmødre pastaen sin.

Finn frem en stekepanne. Varm 2 ss olivenolje og legg et delt hvitløksfedd i pannen. Oljen skal ta til seg smaken av hvitløk.

Kast så hvitløken.

Skjær fisken i terninger og ha dette over i pannen. Ha 1 ss smør i pannen. Siden vi ikke får fettet fra svinekjakene, må vi tilsette litt mer smak i form av smør.

Tilsett 4-5 spiseskjeer med pastavann. Det inneholder stivelse og egner seg til å lage pastasaus av. Ta platen av varmen. Tilsett to eggeplommer og rør dette inn i sausen. Nå kan du tilsette litt og litt av pastaen. La pastavannet være igjen i gryten i tilfelle du trenger å spe på mer.

Vend inn pastaen i sausen slik at den er dekket av glinsende og deilig saus.

Finriv en god neve parmesan og ha den klar. Dryss over pastaen og bland forsiktig. Kvern pepper over og server.

Carbonara med røkt blåkveite.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Mina oktober 3, 2017 at 6:34 pm

  Helt fantastisk rett i sin enkelhet! Jeg brukte røkt kolje og hadde i tillegg asparges og revet sitronskall. Nam 😉

  • Svar helle oktober 3, 2017 at 9:08 pm

   Nam!

  Legg igjen et svar

  %d bloggere liker dette: