Spaghetti Cacio e Pepe

Dette må være den billigste retten å lage i hele verden. Du trenger spaghetti, smør, parmesan og pepper. Men det er ikke fordi den er billig at jeg lager den. Den er en av mine favorittretter å spise når jeg er alene hjemme og ikke har vært ute å handlet. Den smaker fantastisk!

HA alle elementene til retten klar før du setter igang.
Ha alle elementene til retten klar før du setter igang.

Slik lager du Spaghetti Cacio e Pepe:

  • Spaghetti
  • Ost Parmigiano-Reggiano eller Pecorino Romano (brukes originalt)
  • sort pepper
  • smør

Start med å koke spaghetti i kokende, lettsaltet vann.

Knus 5 pepperkorn. Legg dem i en tørr, varm panne og la dem varmes for at aromaen skal komme ut. Tilsett et par spiseskjeer smør. Tilsett et par skjeer pastavann. Når pastaen nesten er ferdigkokt har du den over i pannen. Vend pastaen i smøret. Finriv en liten neve med parmesan. Bland inn i spaghettien. Tilsett mer pastavann hvis du vil at spaghettien skal være litt mer kremete. Nå er det bare å ha spaghettien over på en tallerken og finne frem en gaffel. Et glass vin til er jo selvsagt helt innafor.

Retten inneholder masse deilig svart pepper. Skal du ha vin til vil det lønne seg å gå for en rødvin som tåler pepper og som kan serveres avkjølt. Frappato er en drue som dyrkes på Sicilia. Du får mange viner med Frappato-druen på polet. Jeg har plukket ut en rimelig vin som jeg synes er en super vin til pastaretter som denne. Det er en Frappato fra Santa Tresa. Enkel, billig og bra.

l1000030

 

Forrige

På kjøkkenet med Top Chef’n

Ostepaien du garantert kommer til å lage

Neste

Legg igjen en kommentar