Sort ris og ribberester

 Naturlig sort ris dyrkes i Podalen i Italia. Den var tidligere forbeholdt de rike og kongelige. Nå får du kjøpt det hos Via Italia i Oslos nye mathall på Vulkan. Fullkornsrisen er økologisk og inneholder fargepigmenter som er bra for deg. Stappet full av antioksidanter er dissse små riskornene. Når du koker risen vil vannet ende opp med en mørk lillafarge. Heldigvis er riskornene rike på den samme flotte fargen når de er ferdigkokte. Koking av sort ris tar ca 45 minutter i lettsaltet vann. Konsistensen er deilig og mykere enn villris og smaken er lett nøttaktig.

Slik lagde jeg risretten med ribberester:

Du trenger jo ikke bruke ribberester. Du kan bruke kyllingbryst skåret i strimler, svinefilet, torsk osv.

Først er det viktig å få risen til koking.

Så går du igang med grønnsakene:
1 rødløk finhakkes. Ikke noe problem å bruke vanlig gul løk.
2 fedd hvitløk finhakkes
1 lang paprika (jeg synes de har så utrolig mye mer smak enn de vanlige paprikaene) skjæres i strimler
1/2 chili strimles.
1/2 ts paprikapulver
frisk timian, ca 1 ss grovhakket

I en panne varmer du litt olivenolje før du surrer løken myk. Tilsett paprika og hvitløk og surr det godt sammen i 10 minutter på medium varme. Tilsett paprikapulver, salt og pepper og surr det videre i ca 10 minutter. Jeg tilsatte 5 spiseskjeer med ribbekraft, men vanlig god kraft går fint. La det koke inn sammen grønnsakene og tilsett timian.
Stek kjøttet for seg (ribbekjøtt i terninger) og bland det hele til slutt.  Hell noen deilige dråper med god olivenolje på toppen av retten.

grønnsakene surres.

 

Forrige

Åpning av Maschmanns matmarked på Skøyen

Bursdag og Lille B.

Neste

Legg igjen en kommentar