Smæsjpoteter

Dilla på disse i sommer. De vil funke som bare det i høst og vinter også, så frykt ei.

Det er såre enkelt å lage disse potetene som smaker nydelig til kjøtt, fisk og bare med en klatt kryddersmør på.

Slik gjør du:
Kok poteter med skall på til de er møre. salt vannet godt. Sil av vannet og la potetene dampe av litt av fuktigheten i silen før du legger dem på fjøl.

Sett ovnen på 220 grader. Smør en ildfast form. Legg potetene i formen med god avstand og press potetene med en sleiv eller noe tungt slik at de smæsjes og brer seg utover. Ringle olivenolje over og krydre med salt og pepper. Legg noen urter mellom potetene. F.eks salvie, rosmarin eller timian. Også noen hele hvitløksfedd vil gi god mak til potetene.

Smæshing looking smæsjpoteter, eller hur?

Sett i ovnen til potetene har sprø kanter og ser gylne og lekre ut. Hvor lang tid det tar kan jeg ikke si presist. Du må bare følge med.

Jeg serverte potetene til en fabelaktig grillet t-beinstek.
Forrige

Cocktails og høstmat

And med shaoxing-saus

Neste

4 kommentarer om “Smæsjpoteter”

 1. Vi dyrker poteter i hagen ( i billige sementbøtter fra Clas Ohlsson – tips til folk som ikke har hage, men balkong med litt størrelse) og slike «smæsjpoteter er så gode at de også godt kan fungere som en egen rett. Gjerne med et dryss av en smaksrik ost og servert med pico de gallo eller annen salsa. Eller en salat med en litt syrlig vinaigrette. (en av ungene er vegetarianer og de to andre kjøttelskere , så her tester vi stadig ut middager der tilbehøret samtidig kan fenge en vegetarianer. 🙂

  Svar
 2. Denne retten med Smæsjpoteter og t-bein stek ser veldig god ut den må prøves. Men her i huset er det aldri middag uten grønnsaker til. Så hva synes du passer til dette ?

  Svar
  • Grønn salat med klassisk vinaigrette passet perfekt for syren i dressingen og salaten gjør fordøyelsen beste når man spiser kraftig kjøtt:)

   Svar

Legg igjen en kommentar