Skrei med italienske smaker

Skrei på deg!

Skreisesongen er på hell, og skulle du ikke får tak i skei går denne oppskriften kjempefint å bruke med et fint stykke torskerygg også. Til og med lettsaltet torsk vil fungere bra.

Selve skreien saltet jeg og pepret før jeg smørstekte den på en side og badet oversiden ved å øse smør fra pannen over. Jeg stekte den ferdig i ovnen til den flaket seg fint og hadde perfekt konsistens. Den er ferdig idet fisken skifter farge fra lett gjennomsiktig til hvit. (sjekk ved å stikke en tynn kniv ned i det tykkeste stedet på fisken.)

Tilbehøret jeg brukte var kokte potetskiver som jeg la som et teppe under fisken. Disse lager du enkelt ved å skrelle poteter og skjære dem i 1 cm tykke skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann. Pass på at de ikke fosskoker, for da kan potetskivene brekke. Sil av vannet forsiktig og legg dem på hver tallerken.

L1090277

Det italienske tilbehøret laget jeg slik:

• hakket bladpersille

• kapers

• kapers som jeg friterte i solsikkeolje (gir en flott tekstur og smak til retten)

• sorte oliven (gjeren med stein for de har mer smak) (jeg brukte Kalamata) som jeg skar i båter.

• hardkokte egg i terninger

• 1 finahkket hvitløksfedd.

• Saltsyltet sitronskall. Har du ikke dette kan du bruke litt finrevet sitronskall og litt sitronsaft. Skulle du ønske å lage saltsyltet sitronskall, finner du oppskriften her.

Smelt 100 g smør i en gryte. Smelt det på medium varme og la det bli lysebrunt og dufte godt av ristede nøtter. Dette tar ca 10 minutter. Skru av varmen. Så tilsetter du persille, hvitløk, kapers (ikke de friterte. de er pynt), oliven og sitronskall.

Øs dette smakfulle smøret over fisken når den er klar til servering. Dryss over friterte kapers og eggeterninger.

Jeg fritete noen tynne potetskiver som jeg hadde til som krønsj, men dette er ikke nødvendig hvis du synes det er litt pes.

Jeg lover deg, denne retten er skikkelig snadder!

Forrige

Singapores beste restaurant og verdens kanskje beste kaffe?

Hundreåringen

Neste

Legg igjen en kommentar