Hundreåringen

Du vet hvordan det er når du skal reise til et nytt sted og «alle» i hele verden sier til deg: » Du bare mååå dra til ditt og datt». Det er litt sånn med Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London, Hard Rock café hvor som helst, Frihetsgudinnen i New York osv. Jeg har lært meg en ting: Jeg må ingenting. Dette bestemmer jeg helt selv. Har jeg lyst til å bruke en hel dag i kø for å komme opp i Eiffeltårnet (noe jeg har gjort et par ganger av uviss grunn), så gjør jeg det, men jeg MÅ ikke gjøre det.L1100510

En slik «må-ting» er å drikke Singapore Sling på Raffles Hotel i Singapore. Dette er en verdenskjent drink som originalt stammer fra Long Bar på eksklusive Raffles Hotel. Drinken er faktisk 100 år i år. Det var bartenderen Ngiam Tong Boon som oppfant drinken.

Ok, så ble det til at vi dro til Raffles, da. Siste post på programmet, Det var ikke noe vi følte vi måtte, men siden Raffles var på vei hjem til hotellet vårt, svingte vi innom. «Det lukter spy her», sier jeg da vi går opp trappen til Long Bar. Det gjorde virkelig det, men lukten stammer nok fra de store sekkene med peanøtter som står i lokalet. Peanøttskall ligger strødd langs baren. Det skal være slik. Man får peanøtter gratis når man bestiller en Singapore Sling til 29 dollar (+ 7 % tax + 10 % service). Denne drinken koster altså ca 200 kroner. Da er det greit med gratis peanøtter…

Lokalet er fantastisk. Her blir man ført tilbake til kolonitiden og man kan levende forestille seg engelskmenn med stråhatter. Vel, stråhatter ser du her nå også. Mange. Rommet (som er stort) bugner av turister i shorts, hvite bein og stråhatter. De eneste lokale her er de som jobber i baren.

Vi setter oss ned ved bardisken. Erik bestiller en Singapore Sling, og jeg nekter. Jeg går for en øl. Erik gjør så godt han kan med å «nyte» det søte klisset av en drink, som vi får vite egentlig er en «Women’s drink».

Lyst å lage den selv? Her er oppskriften (på engelsk slik presentert på Raffles):

 1. 30ml Gin.
 2. 15 ml Cherry Brandy.
 3. 120 ml Pineapple Juice.
 4. 15 ml Lime Juice.
 5. 7.5 ml Cointreau.
 6. 7.5 ml Dom Benedictine.
 7. 10 ml Grenadine.
 8. A Dash of Angostura Bitters.
 9. Garnish with a slice of Pineapple and Cherry.
L1100507
Fin bar, da!
L1100516
Det ble øl på meg.
L1100521
Postkort-smil på herr og fru.
L1100522
Utrolig kult interiør.
L1100523
Tomme glass på rad og rekke. her er det samlebånd så det holder.

L1100524

 

L1100506
Los turistos

 

 

Altså. Denne drinken er 100 år i år, og folk vil forsette å strømme til Raffles og drikke sukkervann de neste 100 årene også. Raffles tjener over 8 millioner i året på denne ferdigblandede drinkmixen…

Og etter å ha drukket opp drikkene våre og hørt på altfor høy vestlig popmusikk og sett alt for mange hvite bein, gjør vi som hundreåringen og smyger oss ut.

Erik!
Erik!
Raffles Hotel. Staslig.
Raffles Hotel. Staslig.

Erik og jeg bodde rett ved Raffles hotell. På et helt fantastisk hotell som heter Naumi, der vi kunne ligge på taket og dyppe oss i poolen når det ble for varmt. Hotellet er bare et tipp-topp tips for den som vil ha den beste servicen, komfort, luksus og club-stemning. Happy Hour i baren med gratis drikke (slår Singapore Sling any day!) hver ettermiddag og en super indisk restaurant i første etasje som serverer nydelig mat. Vi spiste her den kvelden vi skulle reise hjem.

Taket på Naumi Hotel.
Taket på Naumi Hotel.
Erik bader i det fantastiske bassenget.
Erik bader i det fantastiske bassenget.
Nydelig butter chicken, kebab og indisk pizza
Nydelig butter chicken, kebab og indisk «pizza»
L1100545
Baren og restauranten på Hotel Naumi.

L1100527

Takterrassen på naumi. Et litt bedre sted å være for å ta en drink eller en dupp i bassenget, eller hur?
Forrige

Skrei med italienske smaker

Den gylne triangel og hvordan jeg havnet midt i matfatet i den kuleste bydelen i Singapore

Neste

7 kommentarer om “Hundreåringen”

 1. Elsker bloggen din, men synes du her hadde en litt negativ holdning før du evt skulle ha deg en Singapore Sling :p

  Svar
  • Hehe! Har smakt Singapore Sling før jeg kom til Singapore. Men det jeg vil beskrive er egentlig «hele pakka» når man oppsøker noe som er ødelagt av masseturismen (i mine øyne, da). Men heldigvis er man forskjellig. Noen synes dette er tipp-topp. Andre synes ikke det.

   Svar
 2. Jeg har selv brent meg på å dra til de såkalte legendariske steder og blitt skuffet. Jeg gjør research ved å lese matkritikere, Time Out og spørre via kjente, men har alltid en «joker», dvs jeg lar skjebnen føre meg til et sted. Ofte har de stedene blitt favoritter! Flott artikkel! Skal muligens til Singapore neste år, og merker meg Naumi.

  Svar
  • Hei Rune! Velg stort rom hvis du skal bo på Naumi Chinatown. Det andre hotellet hadde vi et ganske luxet hjørnerom. Veldig bra!

   Svar

Legg igjen en kommentar