Den gylne triangel og hvordan jeg havnet midt i matfatet i den kuleste bydelen i Singapore

Så drar man til et land og en by man aldri har vært i før. Det er mye å sette seg inn i: Hvor skal man bo? Hvor skal man spise? Hva skal man se og gjøre? Internett er jo heldgvis en fin ting, men fordi man ikke aner hva som er kult og ikke, er det et puslespill å sy sammen en tur. Ja, så bestemte Erik og jeg oss for å bo to steder når vi skulle til Singapore nå i påsken. 2 dager i Chinatown og tre dager i den mer kommersielle delen av byen. Valget falt på et lite boutique-hotell i utkanten av Chinatown  i gaten Keong Saik Road Singapore, som het Naumi Liora. Hotellrommet vårt hadde en fin veranda som vi tenkte kunne være fin å drikke vin på. Jeg booket noen restauranter som jeg hadde tro på og vips var vi på vei til Singapore. Da vi kom til hotellet og fikk ordnet oss med et kart, så vi at de fleste restaurantene vi hadde booket bord på, lå i en radius på 100 meter fra hotellet. Er det mulig!? Og ikke bare det. De var visstnok Hot Shit om dagen! Dette tegnet til å bli noen aldeles herlige dager, og det ble det også. En av restaurantene vi booket bord på lå litt mer enn 100 meter fra hotellet, den heter André, og den har jeg allerede skrevet om. En av stedene jeg hadde ekstremt stor tro på var Esquina. Dette er en Sosial eating-restaurant der du sitter ved bardisken og ser kokkene lage de vakreste rettene. Det er stjernekokken Jason Atherton som driver denne. Han er superkjent i Europa og har restauranter som Pollen Street Social i London og ikke minst, Berner’s Tavern i London, som spiste på 1. nyttårsdag i år. Nedenfor har jeg samlet alle de kule restaurantene og barene vi var på:

chinatown
Øverst: Naumi Liora hotell. Herlig veranda som egner seg veldig godt til å drikke vin, kan jeg si deg. Midten og nederst: Kule, kule Lollapalooza . Dette er det nye tilskuddet til resteranteur André Chiang (Som også står bak André)  som også står bak Lolla og Burnt Ends.
chinatown2
Maten på Lollapalooza er «dele-mat» og dette flatbrødet med merguez-pølse og granateple er en fantastisk start. Nederst ser du kalvekoteletten vi spiste. Den var så mør at du kunne spise den med skje.
chinatown3
Barramundi er en fisketype jeg lenge har ønsket å smake. Den er litt lik kveite og smakte fantastisk! Den ble servert med vårløk og en slags mojo. Til dessert hadde vi Lapsang Souchong te-is som hadde et fantastisk røykpreg og en Barque tart med moreller. Nam! For en start! Og bare 30 meter unna hotellet da, gitt!
chinatown4
Tid for barbesøk! Copper er en gin-bar som har et herlig interiør. Stor ginmeny og det er jo flaks siden det er en ginbar. Ligger på Jiak Chuan Road. Her fikk vi servert noen skikkelig snadde-peanøtter som var ristet i Sichuanpepper.
chinatown5
Burnt Ends.  For et sted! Seriøs BBQ! Her sitter du langs bardisken og ser kokkene i arbeid. De har et snasent utvalg cocktails og øl på flaske også. 100 spenn for en flaskeøl må du regne med i Singapore.
chinatown6
Vi hadde røkte vaktelegg og kråkeboller til forrett. Erik og jeg hadde husets Pulled Pork Bun til hovedrett. Oh Lord, for en smak!!!
chinatown7
Et annet høydepunkt var, som tidligere nevnt, Esquina. Tapas-bar med finesse. Så kult å sitte ved bardisken og spise mens kokkene tryller frem de vakreste retter.
chinatown8
Croquetas med spekeskinke. Nederst: Gulrotsalat meg gresskarkjerner.
chinatown9
Torsk, erter, trøffelsmør og crispy skinn. Nederst: Svinekjaker med ananas og chorizo. Helt utrolig fantastisk snadder!
chinatown10
Sangria-is… Nederst til høyre: Kjøkkensjef Andrew Walsh.
chinatown11
Sliders med svinekjøtt, pulled pork og foie gras. Servert med surkål og paprikasaus. Trenger ikke si at dette var godt, vel?
chinatown12
Tomat, jordbær, basilikumis, marengs og yoghurtkrem. Spennede og veldig annerledes dessert. Nederst: Fornøyde kunder.
chinatown13
Esquina er et must hvis du skal til Singapore.
chinatown14
Så spør de oss om vi vil fortsette kvelden. Serveringsdamen fra Esquina fører oss ned gaten og inn i en skredderbutikk som ligger vegg i vegg med hotellet vårt. Ikke helt klar for en dress akkurat nå, mente Erik, men vi gikk inn. Vi ble ført inn i prøverommet og der åpnet det seg en hemmelig dør. Innenfor fant vi VERDENS kuleste bar – fullt av folk! The Library drives også av Jason Atherton. Bartender Vic er en av verdens beste og her får du ekte drinker!
Forrige

Hundreåringen

Pastaskruer med ørret- og kapers-saus

Neste

Legg igjen en kommentar