Rødvin til matlaging

Du får kjøpt vin i vanlig butikk som inneholder alkohol. Helt sant! Men de inneholder i tillegg salt og pepper. Det er fordi de er spesielt utviklet for å brukes i matlaging.
Det er vinekspert Christer Berens og superkokk Rune Pal som står bak produktet.

Det finnes hvite og røde viner og de kommer i halvflasker. Jeg kjøpte min flaske med rødvin på Slakterhuset på Mathallen Vulkan, men jeg etterhvert sett flaskene i andre matbutikker også.

Pal & Berens rødvin for matlaging
Vinen er produsert på Mourvèdre og Tempranillo. Begge druene er spesielt valgt ut med tanke på at vinen skal benyttes som ingrediens i matlaging.
Mourvèdre tilfører vinen krydder og fyldighet, mens Tempranillo skaper den riktige finessen og elegansen. Vinen er tilsatt Maldon-salt og pepper.
Bruksområder: Til marinering, saus, braisering, tilberedning av grønnsaker, smakstilsetting og desserter.
Pal & Berens hvitvin for matlagingVinen er fremstilt på Sauvignon Blanc og Viura. Begge druene er spesielt valgt ut med tanke på at vinen skal benyttes som ingrediens i matlaging.
Viura er tilsatt for å gi maten friskhet, og Sauvignon Blanc er valgt for å få frem den perfekte aroma. Vinen er tilsatt Maldon-salt og pepper.
Bruksområder: Til marinering, saus, damping/pochering, tilberedning av grønnsaker, smakstilsetting og desserter.Kilde: Christer Berens

Forrige

Grillet haloumi-salat

Harryrull

Neste

Legg igjen en kommentar