Grillet haloumi-salat

Sist sommer fikk jeg servert en fantastisk haloumi-salat. Den besto av grillede grønnsaker, grillet sitron og grillet haloumi.
Haloumi er en kypriotisk mild ost laget av geitemelk. Den egner seg perfekt til steking eller grilling. Du kan vende den i egg og mel og steke den i pannen for å få en krisp hinne, eller du kan legge den på grillen etter at du har skåret den i skiver. Den er ganske salt og har litt gummikonsistens, men jeg liker den godt som et alternativ til kjøtt eller fisk.
Jeg la skiver på grillen sammen med  en halv sitron. Grillet sitron gir mer sødme og er fantastisk å presse over osten. Bruk dette trikset til nygrillet fisk også. Du får en fantastisk smaksopplevelse, jeg lover deg!
Jeg serverte den sammen med friske grønnsaker som agurk, tomat, avokado, pannestekte sjampinjonger og libanesisk brødsalat.

Haloumi. Kypriotisk ost
Jeg fikk servert en fantastisk haloumi-rett på hotel Essque Zalu på Zanzibar sist sommer. Grillet haloumi med grillet sitron og grillede grønnsaker på spyd, sammen en deilig salat og sør-afrikansk rosévin. Det var lunsjen sin, det!
Forrige

Kakeparadis i Marrakech

Rødvin til matlaging

Neste

Legg igjen en kommentar