Reke-majo-dressing

Reker, majones, dill og sitron. Det er smaken av sommer! 

NB: Jeg elsker ferske reker, men det er mange som vil lure deg med å selge tinte frosne reker. Rekene har rogn mellom oktober og mars. Har de «ferske» rekene, som du har kjøpt til blodpris, rogn når du kjøper dem i juni er du blitt lurt.

img_51122

Så var det tilbehøret da. Jeg synes det er ufattelig trist når folk serverer rekene med majonestuben og smørboksen rett på bordet. Selv om dette er enkel mat må det da gå an å gjøre litt ut av presentasjonen. Ta majonesen over i en skål. Ha smør over på en eget fat med en smørkniv i. Server brødet i en fin brødkurv.
Men aller helst serverer du med egen reke-majo-dressing, sitronbåter, deilig landbrød og nok servietter. Jeg liker også å ha min egen bolle til skall og min egen bolle til å skylle hendene.

Slik lager du min reke-majo-dressing:
I en bolle har du i:
et helt egg (hvite og plomme)
2 ts Dijon-sennep
1 knivspiss salt
3 ss sitronsaft
4 ss hakket dill
Kjør med stavmikser til blandingen skummer. Tilsett solsikkeolje, litt etter litt. Når du merker at majonesen begynner å bli kremete, svitsjer du til en god olivenolje og tilsetter litt av gangen til konsistensen er riktig. Smak til med mer hakket dill og sitronsaft hvis du synes det er bedre.
Nå har du en fantastisk reke-majo-dressing som også kan brukes til gravlaks. Det eneste du trenger å gjøre da, er å tilsette enda mer sennep.

Forrige

Lun morgenmat

Luksuslørdag: Pasta med hummer

Neste

Legg igjen en kommentar