Reinsdyr med moreller, pepperrot og spisskål

Jeg har skatter i fryseren min og denne gangen var det en fantastisk indrefilet av reinsdyr jeg plukket ut. Jeg får nesten ikke noe som er bedre enn dette. Jeg hadde lyst til å bruke noe av det som er i sesong nå som tilbehør, selv om rein egentlig passer godt med sopp, fløtesaus og høstlig tilbehør. Jeg fikk tak i deilige mandelpoteter og pepperrot på Bondens Marked og på grønnsaksbutikken min fikk jeg spisskål og moreller. Rar kombo, kanskje, men jeg skal si det passet utrolig bra sammen! Det er sesong for vilt, men kanskje har du reinsdyr i fryseren? Her kommer fremgangsmåten til retten:

Potetene: Dette er rett og slett deilige poteter som er trukket til de er møre (med skallet på) og delt i to før servering. Mandelpoteter er skjøre og koker lett istykker hvis man ikke er forsiktig.

Kjøttet saltes og pepres ganske heftig. Jeg stekte indrefileten hel med smør og litt olje i pannen sammen med et par hvitløksfedd. Jeg brukte høy varme og kort steketid. Dette kjøttet smaker fantastisk når det er nesten rå kjerne. La kjøttet få hvile før du skjærer det i skiver.

Morellene deler du i to og fjerner stenen. Bruk pannen som du stekte kjøttet i med fetter og kraften derfra. Fjerne hvitløksfeddene. Ha morellene i pannen og la de sirre på lav varme under sporadisk omrøring. Når morellene har gitt fra seg litt saft, men fremdeles har den fne formen sin, er de ferdige til å servers sammen med retten.

Spisskålen strimles. I en gryte smeltes 3 ss smør. Tilsett kålstrimlene og dryss litt flaksalt over. Når kålen begynner å falle sammen av varmen er kålen klar. Den skal fremdeles være vårgrønn og ha krønsj.

Pepperrot rives på et fint rivjern rett før servering.

Da er det bare å sette seg ned å nyte retten.

L1130301

Forrige

Innbilte kaffe-connoisseurer?

Prosecco til frokost

Neste

Legg igjen en kommentar