Innbilte kaffe-connoisseurer?

 

Dette synes jeg er en passe hysterisk morsom sak: Det popper opp en kaffebar på Grünerløkka – Oslos hippeste bydel. Kaffebaren går under navnet The Secret Coffee Shop og blir en kjempesuksess på den korte tiden stedet har vært åpen. Folk elsker kaffen! I dag avslører kaffebaren hvem som egentlig står bak det hemmelige navnet.

DSC_0110

I september åpnet en ny kaffebar ved navn The Secret Coffee shop på Ryes plass i Oslo. Her har mange av Grünerløkkas kaffeentusiaster nytt sitt daglige brygg. Det ingen har visst er at kaffen som har blitt servert er den samme som du får kjøpt i alle Coop-butikker i hele Norge. Dette er et eventstunt skapt av eventbyrået We Are Live på vegne av Coop for å undersøke teorien om kaffesnobberi.

DSC_0078

 

Andreas Prestmo har fungert som barista hos kaffebaren på Grünerløkka. – Her på Grünerløkka er det flere små kvalitetskaffebarer i absolutt verdensklasse, noe som gjør at folk har blitt både litt bortskjemte og samtidig bevisste og kunnskapsrike, sier han. – Det er ikke sånn at det bare er den kaffen man kjøper på kaffebarer som kan gi et godt brygg. Riktig utstyr, gode teknikker og gode, ferske råvarer er helt avgjørende, avslutter han.

DSC_0007

I løpet av den korte tiden har 3700 personer besøkt kaffebaren, og nesten alle har gitt sine tilbakemeldinger;

67 % syntes kaffen var magisk,

31 % syntes den var helt god.

The Secret Coffee shop har også blitt populært i sosiale medier. På instagram ble bilder med #thesecretcoffeshop delt 79 ganger i løpet av 4 uker. Kaffebaren har fått 2194 fans på FB og 914 på Instagram.

Dette må kalles en skikkelig dask i ansiktet til mange innbilte kaffe-connoisseurer, eller hur?

DSC_0025

 

 

Bilder brukt med tillatelse fra Coop.

 

Forrige

Matfestivalen i Lofoten

Reinsdyr med moreller, pepperrot og spisskål

Neste

7 kommentarer om “Innbilte kaffe-connoisseurer?”

 1. Nei, egentlig ikke. Det er da ingen hemmelighet at Coop har den aller beste butikkaffen. Blå java fra Coop er tipp topp! 🙂

  Svar
 2. Coop har grei kaffe, men hvorfor i heiteste huleste svarteste kaffegruten VIL DE IKKE LAGE VAKUUMPAKKET FERDIGMALT ITALIENSK BRENT ESPRESSO? Eller la butikkene sine ta det inn? Hyllene renner over av ørtifjørten Nescafépulvervarianter og ditto kapselmaskinvarianter, men noe så enkelt som å ta inn «et ledende merke» innen vakuumpakket ferdigmalt espresso synes å være komplett umulig. Så vi som koker vår kaffe på den klassiske Bialettikannen må ut på ørkenvandring etter å ha fylt bæreposene hos Coop. Hver gang.
  Hverken i «x-tra»-sjappene (der kan man vel ikke forvente allt möjligt…) eller i Mega-sjappene, der man BURDE kunne forvente det meste (den på Tøyen har tilogmed betjent ferskvaredisk med varmmat og andre lækkerbiskener!), har de anstendig espressokaffe for oss som ikke gidder å kverne sjøl (hvorfor skal vi det, når det jo finnes ferdigmalt, i de andre butikkjedene OG hos «kjøpmannen på hjørnet). Men dét vil altså ikke Coop tilby oss. Og jeg anser ikke franskbrent espresso for å være espresso, så det er sagt. Jeg vil ha den italiensk brent og svart!

  Svar
 3. Er ikke så veldig imponert over konklusjonen din. Jeg trillet forbi dette stedet et par uker før det åpnet og skjønte raskt at det ikke kom til å være et kvalitetskaffested. De som bruker Tim Wendelboe, Supreme Roastworks og andre i den klassen ville ikke gått inn her. At hvilken kaffe du får servert er hemmelig strider rimelig direkte med hvordan alle seriøse i denne bransjen driver, hvor sporbarhet er en essensiell del av formidlingen. Antagligvis har det rent inn med helt vanlige folk som ellers drikker kaffen sin på Espresso House eller Joe & the juice, og disse har syntes at en velbrygget kaffe på Coop-bønder smaker godt. Om dette er et «dask i ansiktet» for de som mener det er forskjell på kaffe? Ikke mer enn polets bestselgere er det for vinkjennere.

  Svar
 4. Jeg synes dette stuntet var interessant, men ikke nødvendigvis fordi den avslører kaffesnobber (og som en liten kaffesnobb selv er jeg mer enn klar over at teknikk og tilberedning er avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet). Det mest interessante for meg var at det viser hvordan *totalopplevelsen* er så viktig for hvordan produktet blir oppfattet. det er forsåvidt ikke noe nytt, men det gir jo store muligheter når det gjelder å løfte produktet generelt.

  Svar
 5. Det er vel lite kjekt å bruke bønder i kaffen? Men, det er kanskje noe eget ved Tim Wendelboe, Supreme Roastworks…

  Svar
 6. Kaffe er kaffe, jeg er slettes ingen connosseiur, og hadde nok blitt lurt trill rundt av dette opplegget. Det morsomme er når alle «toffee-nosene» blir lurt. 😀 Så tilbake til Coop og kaffeutvalget dems: AAARRRGGHH!
  Gromf.

  Svar

Legg igjen en kommentar