Matfestivalen i Lofoten

Lefsebonanza på matfestivalen i Lofoten.
Lefsebonanza på matfestivalen i Lofoten.

For noen uker siden vant jeg NM for amatørkokker under Matstreif i Oslo. Konkurransen var arrangert av aperitif.no. En del av premien var en tur til Matfestivalen i Lofoten for to. Jeg har aldri tidligere vært i Lofoten, så dette var en kjærkommen premie.

Fredag tok jeg flyet til Bodø med min matkompis, Arild, og videre derfra med båt til Moskenes. Her ble vi plukket opp av to trivelige mennesker som kjørte oss til Leknes. Vi gikk glipp av Winemaker’s Dinner på hotellet, for vi kom frem sent, men vi nådde konsert med trønder-barndomsheltene mine, Dum Dum Boys.

Mens man venter på fergen til Moskenes...
Mens man venter på fergen til Moskenes…

Det ble en livlig kveld i Lekneshallen med gamle slagere på Dum Dum Boys-konsert før vi tok natta.

Morgenen etter var det nydelig frokost på hotellet med selveste Dum Dum Boys som frokostgjester før vi dro tilbake til Lekneshallen og åpningen av matfestivalen. Jeg er imponert over hvor intimt og hyggelig arrangørene hadde klart å lage en idrettshall om til en matfestival. Her var det kunstgress og inndelte avdelinger. En av de aller mest positive tingene ved denne festivalen synes jeg var det at det koster penger å komme inn. Det burde flere matfestivaler tenke på å gjøre. Hvis man tar betalt for et slikt arrangement kan man presenterer lokale ølprodusenter, gi flere smaksprøver og la de som er virkelig matinteresserte faktisk få ro og plass til å se, lukte og smake.

Her står jeg å lager mat. Takk til @akstatle for bildet.
Her står jeg å lager mat. Takk til @akstatle for bildet.

Roy Magne Berglund, vinneren av «Det Norske Måltid» på TV2 sto på kjøkkenet begge dagene og lagde herlige smaksprøver til folket: Sushi, tørrfisk og lam. Han skulle også hjelpe meg med å lage vinnerretten min fra NM for amatører.  Jeg trodde bare jeg skulle lage et par retter, jeg, men nei da. Ca 100 porsjoner kunne Roy Magne meddele. Ups. Her hadde jeg deltatt på vinseminar med 8 viner fra Piemonte, og så skulle jeg lage 100 porsjoner med torsk. Jezzz. Ja, men det gikk seg jo til og maten ble servert til fornøyde festivalgjester.

Vil du lage vinnerretten min fra Nm i amatørkokk? Klikk deg inn her for oppskrift.

Tilbake til vinseminaret. Her fikk vi servert fantastiske Barbaresco- og Barolo-viner i generøse mengder, mens vinspesialist og winemaker Andrea fortalte om forskjellene på vinene. Utrolig nok har jeg besøkt vingården Marchesi Alfieri utenfor Asti og vært med på vinsmaking og druehøsting. Dette er vingården der Andrea er Winemaker. Hva er oddsen for det? Utrolig.

På kvelden fikk jeg og Arild være med på en fantastisk middag på Lofoten Hotell i Leknes der den italienske kokken Ginio Minacapilli lagde en fantastisk 6-retters middag med råvarer fra Piemonte og det ble igjen servert generøse mengder vin fra samme region, med påfyll og påfyll…

Søndag var det atter en ny festivaldag, og denne dagen viste Leknes seg fra sin flotteste side badet i sol og skjønne høstfarger.

Hjemreisen foregikk med fly fra Leknes til Bodø og videre til Oslo. Dette er første gang jeg har gått til en flyplass, for rullebanen finner du så og si i enden av hovedgata.

Takk til alle arrangører, Roger, Randi og Aperitif for turen, som i sin helhet er dekket av dem som del av premien jeg vant under NM for Amatørkokker.

Forrige

Spis på fiskebåten

Innbilte kaffe-connoisseurer?

Neste

Legg igjen en kommentar