Rådyrskank med høstens farger

Høsten betyr fargerike grønnsaker, vilt og alt det beste du kan spise. Jeg elsker viltkjøtt. Ikke bare er det sunnere enn annen type kjøtt, men smaken er så deilig, så deilig.

Man trenger ikke mye stæsj til slik type mat. Gode honningglaserte rotgrønnsaker, noen deilige hestebønner, kokte poteter og sky fra skanken. Det er alt man trenger.

dscf4399

Jeg kjøpte en rådyrskank. Den er perfekt til en person. Den trenger tid i ovnen, så sørg for å sette den inn i ovnen i god tid. Beregn 4 timer på 110 grader i en leirgryte eller en ildfast form med lokk eller folie. Jeg tilsatte et glass hvitvin, timian og et par hvitløksfedd i gryten for at skanken skulle trekke til seg gode smaker.

Det er vel ingen overraskelse at jeg kjøpte både lammeskank og grønnsaker på Bondens Marked. Av grønnsaker kjøpte jeg et utvalg beter, neon gulrøtter i forskjellige farger og hestebønner. Betene kommer med blader på. Bruk bladene til salat. De smaker fabelaktig!

Vask bladene, tørk dem og vend dem i sitronsaft, salt, pepper og god olivenolje. Voilá, der har du salat.

Hestebønnene legges i kokende vann i 10 sekunder. Det ytterste laget fjernes. Det er akkurat som en tykk hud som du vil bli kvitt.

Beter vaskes og skrubbes. Så deler du dem i fire båter. Gulrøttene (hvis de er små nok) vaskes og skrubbes, men beholdes slik de er uten å dele dem. I en panne legger du beter og gulrøtter. Hell på vann slik at det dekker, en god smørklatt og 2 ts honning. La dette koke under lokk til vannet har fordampet og honning og smør har laget en fin glaze på grønnsakene. Salt lett med flaksalt.

Kraften som dannes i formen der skanken er koker du inn til sky. Du må muligens tilsette noen dråper soya, men den bør egentlig være ferdig til bruk etter så mange timer i ovnen.

Nyt høsten! Nyt årets aller beste råvarer!

 

 

 

Forrige

Dansk morgenmat på Molskroen

Pizzabrød med tunfisk og grillet paprika

Neste

En kommentar om “Rådyrskank med høstens farger”

Legg igjen en kommentar