Pulled pork med alt!

I dag er bloggen 3 år. Hurra, hurra for HellesKitchen!

På disse årene har jeg lagt ut ca 800 innlegg. Ta deg en tur i arkivet og finn gamle klassikere. Her er det mye snadder!

La oss feire dagen med en skikkelig godbit!

Pulled pork sies å være nordmenns nye nasjonalrett. Jeg vet ikke helt det, men trendy er det. Selvsagt skulle jeg ha stått i bakgården og grillet kjøttet på smoker’n min, men det er kaldt i lufta og jeg kan rett og slett ikke stå å fryse i timesvis. Løsningen ble å lage den i ovnen i 11 timer. Og mitt hemmelige triks for å få røyksmak (som jeg ellers ville ha fått fra grillen) er å bruke røkt chipotlechili. Dropp å bruke  liquid smoke. Det er bare juks og det smaker surt.

Engelsk sennep må til
Sennep må til. Engelsk eller amerikansk er bra. Sterk og ikke for søt. Dijonsennep kan bli litt sterk, men hey! hvorfor ikke prøve!
Alt krydderet skal på
Alt krydderet skal på
Legg folie mellom kjøttet og vannet.
Legg folie mellom kjøttet og vannet.

Det første du gjør er å finne et fint stykke svinenakke. Et stykke på en kilo holder til mange mennesker. Smør kjøttet inn med sennep (sterk og god). Så har du på en mengde av denne krydderblandingen som du lager selv:

1 tørket chipotle

1 ss sorte pepperkorn

1 ss tørket oregano

1 laurbærblad

1 ts spisskumminfrø

1 ts paprikapulver

2 ss flaksalt

2 ss brunsukker

Kjør alle ingrediensene i en krydderkvern eller støt dem i en morter. Du skal ha et fint pulver. Bruk alt krydderet (til et stykke kjøtt på 1 kg).

I en leigryte eller annen ildfastform med lokk, heller du i ca 2 dl vann. Så legger du et lag folie mellom vannet og  kjøttet slik at vannet ikke skyller bort krydderet. Legg på lokk og sett i ovnen på 100 grader. Etter 5 timer hever du temperaturen til 120 grader. La kjøttet stå i ovnen med lokk på i til sammen 11 timer. Kjernetemperaturen på kjøttet skal være ca 90 grader. Vannet i bunnen av gryten og kraften skal brukes til saus.

Ta kjøttet ut og riv det fra hverandre med to gafler. Kraften i gryten koker du inn sammen 6 ss god ketchup. Bland kraften (som du har kokt inn til halvparten) med kjøttet. Nå har du pulled pork.

Kjøttet river du lett fra hverandre.
Kjøttet river du lett fra hverandre.
Nam!
Nam!
Kjøttet blandes med sausen.
Kjøttet blandes med sausen.

Men vi må jo ha noe mer! Pulled pork smaker godt med hjemmelaget brød, chipotlemajones og hjemmesyltede agurker til. Vi starter med brødet:

1/2 pose tørrgjær

200 ml skummet kulturmelk

150 ml lettmelk

2 ss olivenolje

1 ts flaksalt

1 ss sukker

2 ts kardemomme

450 g hvetemel

Dette er nok til 6 brød.

Varm skummet kulturmelk og lettmelk til den har kroppstemperatur. Bland sammens med gjæren. Så blander du i de andre ingrediensene. Kna godt og la heve lenge. Fler timer hvis du kan. Del deigen inn i seks emner og hev dem under plastfolie og et tøyklede over. Pensle med et sammenpisket egg og dryss sorte sesamfrø på toppen. Stek på 250 grader, varmluft til de er sprø og fine. Avkjøl på rist.

Hjemmesyltede agurker:

Lag syltelaken først.

1 dl vann

1 laurbærblad

1/2 dl eddik (epleeddik)

1 klype flaksalt

3 ss sukker

1 ts hel karve

1 ts hel anisfrø

Kok opp og la laken kjøle seg ned til romtempratur. Snitt agurkskiver og legg i laken. Sett kjølig noen timer før bruk.

Sterk chipotlemajones lager du slik
Sterk chipotlemajones lager du slik
Server pulled pork på strimlet salat og med tomatskive.
Server pulled pork på strimlet salat og med tomatskive.
Forrige

Chipotlemajones

Bra Burger Bar

Neste

9 kommentarer om “Pulled pork med alt!”

 1. Gratulerer med 3 år og 800 innlegg!
  Jammen mye godt å finne på bloggen din, og feire dagen med god mat! 🙂

  Svar
 2. Ser veldig bra ut! 🙂 Hvor kjøpte du svinenakken? Finner bare ferdig marinert i butikkene her, og vil gjerne gjøre det selv. 😉

  Prøv også med chipotle i adobosaus som du finner i innvandrerbutikker i stedet for den som er tørket. Blir fantastisk! 🙂

  Svar
  • Takk for tips! Det skal jeg prøve! Svinenakke kjøper jeg ingen enten på Flaneur på Riddervokdsplass. De har nesten alltid i butikk. Men denne kjøpte jeg fersk på Asien Food Market i en sidegate til Torggata. Veldig bra!

   Svar
 3. Hei Helle, Har du forslag på en spenstig forrett som passer når man skal ha street food (pulled pork) som hovedrett 🙂

  Svar
 4. Det står i oppskriften at man må bruke skummel kulturmelk. Kan jeg erstatte dette med noe annet? Ungene blir så redde 🙁

  Svar

Legg igjen en kommentar