Provence på menyen: And med honningsaus og potet- og pæreform

Det er smaken av Provence som står på menyen i dag: And, honning og sitron.

And er et takknemmelig stykke kjøtt å tilberede. Det kler så mange smaker, og gjerne søte-  og fruktige smaker.

Jeg starter med potet- og pæreformen.

Smør en liten kakeform eller terteform. Legg potetskiver og pæreskiver lagvis. Legg noen klatter honning mellom lagene sammen estragon.
Smør en liten kakeform eller terteform. Legg potetskiver og pæreskiver lagvis. Legg noen klatter honning mellom lagene sammens med estragon.

 

Øverst legger du smørklatter og salter med flaksalt. Sett i ovnen på 220 g i ca 45 minutter eller til du synes den er ferdig.
Øverst legger du smørklatter og salter med flaksalt. Sett i ovnen på 220 g i ca 45 minutter eller til du synes den er ferdig.

Andebrystene: Skjær ruter i skinnet (ikke i kjøttet) og salt og pepre godt. Jeg bruker også bittelitt Fivespice-krydder. Jeg elsker smaken av stjerneanis. Men du kan selv velge om du vil ha det eller ikke. Jeg stekte andebrystene slik jeg pleier: Med skinnsiden ned i en tørr panne og så litt på andre siden, så steker jeg ferdig andebrystene i ovnen på 200 g i ca 10 minutter. Dette gir alltid et perfekt resultat. Ta vare på fettet fra pannen. Deilig å steke poteter i ved en senere anledning.

Sauseingredienser
Sauseingredienser

Så lager du sausen. Ikke vask pannen etter å ha stekt andebrystene. Hell på et glass vin. Gjerne Gewurstraminer, for den er herlig parfymert. La vinen koke bittelitt inn slik at alkoholen fordamper. Tilsett 2 ss honning i pannen samt 1 ss grovhakket estragon. Kok inn til halvparten og tilsett 2 ss smør og saften fra en halv sitron. Smak til om du trenger mer honning eller sitron.

Fiks ferdig middag.
Fiks ferdig middag.
Forrige

Sommerens deiligste tilbehør

Hverdagspasta på ti minutter

Neste

Legg igjen en kommentar