Potetsalat med vaktelegg, asparges og estragonmajones

Du skal ikke kimse av en god potetsalat. Det kan være stjerna på et deilig sommerbord. Denne er det.

Slik gjør du:

Norske ferskpoteter (eller små rattepoteter) bakes i ovnen med skallet på. Du legger potetene på et stykke aliminiumsfolie, drysser litt olje over, litt tørket eler fersk rosmarin, noen hvitløksfedd og litt salt. Pakk sammen folien slik at du har en lufttett pakke. Legg den på et fat eller noe annet ildfast, og sett den i ovnen på 200 g i 40 minutter. Nå har du deilige bakte poteter som du kan dele i to. Legg dem på et pent fat.

Jeg har også brukt blåpoteter (Blå kongo) på samme måten, men her har jeg skrelt potetene og skåret dem i båter. Bakt i ovnen i 20 minutter i folie. Legg dem pent på det store fatet sammen de andre potetene. Lettkok asparges og avkjøl dem kjapt i kaldt vann. La dem dryppe av for overflødig vann før du legger dem på fatet.

Vaktelegg kokes i 3 minutter og skrelles. Kutt dem i to og legg dem på fatet. Strø deilig karse over og ha på generøse klatter med estragonmajones.

Slik lager du estragonmajones:

I en høy beholder tilsetter du 1/2 ts dijonsennep, en klype flaksalt, 1 ss sitronsaft, 1 fersk hvitløksfedd og nesten en hel potte med estragon. Jeg bruker stilkene også, for der ligger det mye smak. Så kakker du et helt egg opp i beholderen (plomme og hvite) og kjører alt med stavmikseren. Så begynner du å tilsette solsikkeolje i tynn stråle helt til du får en kremete konsistens. Fiks ferdig!

 

Server potetsalaten sammen med spekemat eller varmrøkt fisk (laks, makrell, sild).

Forrige

Perfekte ferskpoteter

Moules frites – belgisk herlighet med trønderskjell

Neste

Legg igjen en kommentar