Pizza med røkelaks og en klassiker med spekeskinke

 

Røkelaks på pizzaen har jeg faktisk aldri tidligere prøvd, men dette blir ikke siste gang. Det var supergodt. Jeg bruker en røkelaks som ikke er så salt. Jeg kjøper gjerne røkt ørret eller laks Troll, for den synes jeg har fin smak og er ikke for salt. Men det finnes sikkert mange fine røkelakser der ute, så velg din favoritt.

Start med deigen og la den få heve en times tid:

DEIGEN TIL TO PORSJONSPIZZA:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

Jeg har begynt med dette gjærtrikset som jeg lærte da jeg lagde hjemmelagde pølsebrød. La sukker, gjær og lunket vann hvile til gjæren bobler. (10 minutter) Så sper du med italiensk pizzamel (tipo 00) til konsistensen er klebrig. Kna godt og elt 5 minutter før du lar deigen heve 45 minutter. Kjevle deigen tynt.

Osten jeg velger meg er bufalo mozzarella. En «ball» per pizza er en fin regel. Jeg river den opp i en bolle og strør litt flaksalt over og masse hakket timian. Jeg har begynt å krydre osten for å få litt mer smak i pizzaen og dermed droppe pizzasaus.

1 løk skjæres i skiver og myknes i pannen med litt olivenolje og et lite strø flaksalt.

Når du har kjevlet ut deigen legger du ost på. Tilsett gjerne litt revet parmesan for mer smak. Legg på løken og så legger du røkelaksskiver på og et generøst dryss med hakket rød chili. Pensle kanten med olivenolje og stek til den er sprø og herlig. Dryss friske urter på toppen og server.

DSCF0557

Erik lagde en pizza med ferske tomater og spekeskinke fra Æra. Han brukte samme ostetrikset som meg, og hadde også hakket chili. Tomatene skal han i biter og fjernet kjernene. Spekeskinke på toppen. Nydelig, skal jeg si deg.

DSCF0560

Forrige

Kåring av det beste smørrebrødet

Slottets fire Dronninger

Neste

Legg igjen en kommentar