Pizza med fire oster og jordbærketchup til

Jeg var med i en pizzatest hos Din Side for en tid tilbake og det var utrolig morsomt å lese kommentarfeltet. Det var spesielt en som hadde sterke meninger om meg og at favoritten min var pizza med fire oster. Han kunne ikke i sin villeste fantasi se at jeg hadde noen som helst rett til å uttale meg om pizza. Jeg må bare le. Alle har rett til å uttale seg om pizza, for pizza er folkemat! Dessuten skal det nevnes at jeg også har en bronseplass i NM for pizza.

Pizza med fire oster er en stor favoritt. Jeg har tidligere skrevet om akkurat denne type pizza, så oppskrift og fremgangsmåte får du her.

Men i dag skal det handle om tilbehøret til ostepizzaen. Jordbærene er kommet (ikke de norske, men fra Belgia) og de kan jo brukes til så mangt. Kombinasjonen jordbær, sort pepper og balsamico-eddik er allerede nådd å bli kjent, så hvorfor ikke gjøre noe ut av det. Vi trenger et fruktig og friskt tilbehør til pizzaen som inneholder masse fet ost.

Slik lager du jordbærketchup:

Rens og vask jordbær (1 kurv).

Mos dette med en stavmikser.

Hell det over i en gryte og tilsett 2 ss sukker og 2 ss honning (av god kvalitet).

Kok opp og tilsett 1/2 ts kvernet sort pepper

Tilsett 3 ss balsamico-eddik. har du hvit balsamico vil fargen holde seg mer frisk. Du kan alternativt tilsette 1 ss rød balscamico-eddik og 2 ss epleeddik. Kok inn til du ser at boblene blir større og mer glansfulle. Smak til om du trenger mer sukker eller eddik. Du er nå i gang med å koke ned til en sirup. Men det er ikke helt en sirup du skal ha, så avslutt kokeprosessen nå.

Avkjøl og ha over på en liten flaske eller en skål. Server til pizza eller til ostefatet.

L1110925

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK ELLER @HELLESKITCHEN PÅ INSTAGRAM

Forrige

Spis deg gjennom Gøteborg

«Tøsecocktail»

Neste

Legg igjen en kommentar